Erling Braut Haaland

Advarer Haaland

Steffen Freund tror Erling Braut Haaland og Jadon Sancho, to av verdens mest ettertraktede fotballspillere akkurat nå, vil bli bedre av enda en sesong i Bundesligaen.

BØNN: Tidligere Dortmund-spiller ber ettertraktede Erling Braut Haaland om å ta en sesong til i Borussia Dortmund. Foto: AP Photo/Thibault Camus
BØNN: Tidligere Dortmund-spiller ber ettertraktede Erling Braut Haaland om å ta en sesong til i Borussia Dortmund. Foto: AP Photo/Thibault Camus Vis mer
Publisert
  • Dortmund - Schalke lørdag klokka 15.30 på Viasport 1

Lørdag skjer det etterlengtede for fotballfansen: Den første av Europas virkelig store fotballigaer starter opp igjen.

Bundesligaen starter med fem kamper klokka 15.30, der det norske vidunderet Erling Braut Haalands Borussia Dortmund møter Schalke.

Før ligaen starter opp igjen, får imidlertid unge Haaland (19) - og lagkamerat Jadon Sancho (20) - en advarsel fra tidligere Dortmund-spiller Steffen Freund.

Han ber begge de to ettertraktede ungguttene om å bli i Bundesligaen.

- Det tar litt tid å spille mot de beste lagene på toppnivå. De har allerede noen opp- og nedturer. Haaland spilte bra mot PSG hjemme, men skapte ingenting i Paris. Så vi gir dem jo egentlig ikke tid, sier Freund til BeIn Sports.

FORVANDLING: Erling Braut Haaland vokste svært mye på kort tid i Molde. Da var det greit å ha «tante» Torbjørg i nærheten. Video: Rødt Kort Vis mer

- Bli en sesong til!

Tyske Freund spilte altså selv for Dortmund i fem sesonger. Han gikk derfra til Tottenham, og var kaptein på det tyske landslaget i en lengre periode.

Han tror det vil være det beste for både Haaland og Sancho - sistnevnte blant annet linket til Ole Gunnar Solskjærs Manchester United - å bli en sesong til.

- Som en tidligere spiller og trener, ville jeg elsket å se dem en sesong til i Bundesligaen. Se for deg om de utvikler seg hakket mer og blir enda bedre - da kan Dortmund vinne ligaen, sier Freund.

Han spår videre at om Haaland fortsetter denne utviklingen, vil han være blant Europas beste fotballspillere om tre-fire år. Men om det blir i samme klasse som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, er han usikker på.

Ville blitt rapper

Haaland er et svært attraktivt intervjuobjekt etter en spektakulær sesong med 40 mål på 30 kamper for Red Bull Salzburg og Borussia Dortmund.

I en Instagram-prat han har hatt med amerikanske ESPNFC nylig, forteller han hva han ville gjort hvis han ikke var fotballspiller.

- Rapper, svarer Haaland - hvilket får reporter Alexis Nunes til å kaste hodet bakover og glise.

Haaland og Dortmund ligger på andreplass i Bundesligaen, bare fire poeng bak Bayern München. Ni kamper gjenstår. Den første av disse spilles altså lørdag, mot rivalen Schalke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer