Topptrener skeptisk til hvor hardt Jakob Ingebrigtsen konkurrerer

Advarer Jakob

Suksesstreneren til de to som løper 1 500 meter fortere enn Jakob Ingebrigtsen, lurer på hvorfor den norske yndlingen har sånt hastverk.

KRITISK TIL HARDKJØRET RUNDT VM: Verdens fremste 1500 meter-trener er overrasket over hvordan Jakob Ingebrigtsen feilet i VM sist høst. Kenyanske Bernhard Ouma mener konkurranseprogrammet ble for tøft for den norske tenåringen. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix
KRITISK TIL HARDKJØRET RUNDT VM: Verdens fremste 1500 meter-trener er overrasket over hvordan Jakob Ingebrigtsen feilet i VM sist høst. Kenyanske Bernhard Ouma mener konkurranseprogrammet ble for tøft for den norske tenåringen. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE tre løperbrødrene Ingebrigtsen er alle under 30 år. Henrik er født i 1991, Filip i 1993 og Jakob i 2 000. Ifølge statistikken er disse fødselsårene en tilnærmet ulempe når du skal løpe fort på 1 500 meter.

Blant de 50 beste løpene på denne distansen er det mye eldre løpere som dominerer:

  • Bare fem av de historiske topptidene på 1 500 meter er prestert av løpere født etter 1990.

Verdensrekorden til marokkaneren Hicham El Guerrouj på 3.26.00 ble satt tilbake i 1998. El Guerrouj er født i 1974, og konkurrerte i en tid da mye av friidretten var suspekt på øvelser som passet for juks.

Det gjør til en viss grad denne mellomdistansen. Da er det dessto viktigere å utvikle det naturlige talentet riktig nå som den internasjonale dopingkontrollen er strammet til, og de aller beste løperne er mer å tro på.

For hvem av de ærlige har trent og konkurrert klokest? Nå spør verdens mest suksessrike 1 500-meter trener om ikke den yngste Ingebrigtsen-broren Jakob Ingebrigtsen er blitt for ivrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer