Ebba Andersson i Dagbladet-intervju:

Advarer Johaug

Ebba Andersson advarer Therese Johaug og Heidi Weng om hva de har i vente i neste duell i monsterbakken i Tour de Ski. Samtidig hemmeligholdes Frida Karlssons motbakkekapasitet.

KAPASITETSDRONNINGER: Therese Johaug, Ebba Andersson og Frida Karlsson er langrennssportens sterkeste motbakkeklatrere sammen med Heidi Weng. Andersson forteller at hun har enda mer å gå på enn det hun viste i monsterbakken i Tour de Ski. Foto: Annika Byrde / NTB
KAPASITETSDRONNINGER: Therese Johaug, Ebba Andersson og Frida Karlsson er langrennssportens sterkeste motbakkeklatrere sammen med Heidi Weng. Andersson forteller at hun har enda mer å gå på enn det hun viste i monsterbakken i Tour de Ski. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ebba Andersson vant karrierens første verdenscupseier da hun under denne sesongens utgave av Tour de Ski klatret raskest opp den beryktede monsterbakken i Val di Fiemme.

Dette var også første gang 23-åringen prøvde seg på denne stigningen. Ettersom de norske langrennsstjernene ikke deltok der i år, har Andersson aldri fått måle krefter mot Therese Johaug, Heidi Weng og de øvrige norske essene i en slik stigning.

I dette intervjuet med Dagbladet kommer den svenske skiyndlingen med en advarsel til de norske essene.

- Å gå først i monsterbakken var en stor opplevelse. Det var noe helt annet i virkeligheten enn hva det ser ut som på TV, forteller Ebba Andersson til Dagbladet.

- På hvilken måte da?

- Det var mindre bratt enn jeg kunne forvente. Jeg har gått en liknende stigning i Gällivare, hvor det faktisk er enda brattere. Samtidig er alpinbakken i Val di Fiemme lenger med disse serpentinsvingene, som var uvant å gå i, svarer 23-åringen.

Nettopp serpentinsvingene i alpinbakken er svært uvant kost for langrennsløperne. Her kan mange sekunder hentes, noe Astrid Uhrenholdt Jacobsen viste da hun i 2014 bare ble slått med 39 sekunder av Johaug i bakken, mye på grunn av hvordan hun løste svingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer