Advarer Karlsson

Therese Johaug snakker av erfaring, og tviler på at Frida Karlsson (20) blir like god i år.

KLAR: Therese Johaug var suveren i det meste hun stilte opp på i forrige sesong. Før årets sesong sender hun en advarsel til en av sine konkurrenter i Sverige. Foto: Marte Nyløkken Helseth og NTB Scanpix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KVITFJELL (Dagbladet): Therese Johaug jublet og konkurrentene fortvilet. Det var gjennomgangsmelodien i skisporet forrige sesong. Den norske stjerna var nærmest utilnærmelig, og vant samtlige distanserenn med unntak av ett. Der ble hun nummer to, 0,2 sekunder bak Stina Nilsson.

31-åringen har ingen planer om å ta foten av gasspedalen. Johaug har oppnådd det meste som skiløper, og i jakten på nye triumfer ser hun ingen behov for å endre på «den samme gamle oppskrifta».

- Jeg føler at jeg har lyktes med det tidligere, og ikke minst i fjor. Jeg tror at det er veldig, veldig, veldig små marginer som skal gjøre at jeg blir mye bedre, så jeg tror det er bedre å kjøre litt «safe». Det er viktig å bli utfordret på litt ting her og der, men i bunn og grunn er det akkurat den samme treninga som jeg har gjort alle de andre åra, forteller hun til Dagbladet.

- Kan bli vanvittig god

Ei som fremdeles er i utvikling, og ennå ikke har funnet en klokkeklar gulloppskrift, er det svenske stjerneskuddet, Frida Karlsson.

20-åringen slo for alvor gjennom forrige sesong, og sjokkerte mange med sin enorme kapasitet. I VM i Seefeld var svensken på alles lepper, og truet lenge Johaug på 10-kilometeren. Det endte med 2.-plass og sølv foran Ingvild Flugstad Østerberg, 12 sekunder bak skidronninga fra Dalsbygda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer