Karsten Warholm 400 meter

Advarer Karsten

En av friidrettens aller største tviler på Karsten Warholms forsøk på å skifte distanse. Den mistroen har sannsynligvis motsatt effekt.

NY DISTANSE: Under Diamond League-stevnet i kveld løper Karsten Warholm vanlig 400 meter. Det samme prøvde han i EM I Berlin i 2018, og gikk på en smell i finalen fordi han hadde flere tøffe heat fra 400 meter hekk i beina. Denne gangen holder det med en distanse. Video: Anton Lier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

EDWIN MOSES er en legende i internasjonal friidrett. I tiår etter en eventyrlig karriere har den statusen gitt ham mulighet til å reise verden rundt. Alle vil tilsynelatende ha innspill og råd fra Moses. Men kanskje ikke Karsten Warholm.

For Moses er skeptisk til hvor bra Warholm klarer å omstille seg fra 400 meter hekk til en 400 meter uten hindringer:

- Han vil sannsynligvis få de samme problemene som meg, sier Moses i et intervju med kinesiske TJ Sports, og forklarer hvorfor amerikaneren som var ubeseiret på utrolige 122 konkurranser med hekker aldri satset på 400 meter flatt:

- Overgangen gjør noe med rytmen. Jeg hadde en stil som var innarbeidet på 152 eller 153 steg på 400 meter hekk. På 400 meter flatt måtte jeg øke antall steg til omtrent 170. Det var farlig for muskulaturen. Jeg var redd for skader, og våget aldri å skifte distanse.

Men for Karsten Warholm som er vant til å våge det meste, er nettopp det usikre den avgjørende utfordringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer