NY UTFORDRING: Mike Jensen og Rosenborg tar imot FK Vardar på Lerkendal torsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NY UTFORDRING: Mike Jensen og Rosenborg tar imot FK Vardar på Lerkendal torsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Europa League

Advarer lagkameratene i Rosenborg: - Sånn kan vi ikke holde på

- Vi må angripe, sier kaptein Mike Jensen før kampen mot FK Vardar i Europa League.

Rosenborg – FK Vardar, klokka 19.00 torsdag

(Dagbladet): Rosenborg fikk en elendig start i gruppespillet i Europa League og tapte 4–0 for Real Sociedad for 13 dager siden. Torsdag venter en ny kamp, denne gang mot FK Vardar på Lerkendal.

Det makedonske laget ankom Trondheim i formiddag og trener på Lerkendal i kveld. På papiret er Rosenborg favoritter. Men da må det en helt annen innstilling til enn mot Real Sociedad i San Sebastian.

Dette var også kaptein Mike Jensen klar på under en pressekonferanse i ettermiddag.

- Vi hadde litt for mye respekt for Sociedad, sa han.

- Vi startet tregt og presset ikke godt nok. Vi begynte å tvile på egne ferdigheter. Sånn kan vi ikke holde på. Vi må stole på oss selv. Vi må forsøke mer, erklærte Jensen.

Flashback

Mot det spanske topplaget var det lett å få flashback til Norges 6-0-tap for Tyskland 4. september. Spillerne sto omtrent med nisselua i hånda.

- Dette er første kamp på hjemmebane. Nå skal det angripes, sier Jensen.

Også Vardar fikk en dårlig start på gruppespillet og tapte 5-0 for Zenit St. Petersburg. Begge lag har derfor kniven på strupen dersom de skal gjøre seg håp om å være blant de to lagene som går videre fra gruppa.

Jensen sier:

- Det er to lag som trenger å komme i gang i gruppa. Det blir underholdende. De fikk også en sjokkstart i Europa League. De har sikkert gått gjennom kampen sin, og funnet ut at så mye respekt trenger du ikke å ha.

Jensen mener Rosenborg har utviklet seg i riktig retning sammenliknet med vårsesongen:

- Relasjonene sitter bedre nå. Vi vet at det tar tid når det kommer inn nye spillere. Selv om vi sier at ting tar tid, tror ikke folk på det. Vi er i god form, har spilleglede og relasjonene sitter. Vi ser ut som et godt lag igjen, ikke minst offensivt, påpeker kapteinen.

Spilleklare

Trener Kåre Ingebrigtsen opplyser at både Samuel Adegbenro og Nicklas Bendtner er spilleklare etter trøbbel mot Lillestrøm i helga. Det samme gjelder keeper André Hansen, som har slitt med lysken, og sto over oppgjøret på Åråsen.

- Den eneste vi er usikre på er Pål André Helland. Det er i forhold til belastning. Å begynne å spille to-tre kamper i uka kan være i overkant.

Om Vardar sier Ingebrigtsen:

- De har noen gode spillere. Det trenger vi ikke å lure på.

Europa League
Zenit St. Petersburg11005-03
Real Sociedad11004-03
Rosenborg10010-40
Vardar Skopje10010-50