Advarer langrennsstjernene: - En helserisiko

Ole Morten Iversen er bekymret for det ekstreme opplegget som venter de norske landslagsløperne.

STJERNER: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg må gå mange renn og gjøre det svært godt for å vinne verdenscupen sammenlagt. Foto: NTB scanpix
STJERNER: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg må gå mange renn og gjøre det svært godt for å vinne verdenscupen sammenlagt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KVITFJELL/FORNEBU (Dagbladet): De norske langrennsstjernene går en mesterskapsløs sesong i møte, men det mangler ikke på mål og ambisjoner hos løperne. Verdenscupen sammenlagt henger høyt for en rekke av nordmennene, og i tillegg kommer Tour de Ski og den nye norsk-svenske touren.

Det går verdenscupløp i Ruka, Lillehammer, Davos, Planica, Lenzerheide, Toblach, Val di Fiemme, Dresden, Nove Mesto, Oberstdorf, Falun, Östersund, Åre, Storlien/Meråker, Trondheim, Lahti, Drammen, Oslo, Quebec, Minneapolis og Canmore. Mange steder er det flere løp per helg, og programmet er med andre ord stappfullt november til mars.

Siden verdenscupen er det viktigste for de fleste, mener landslagstrener Ole Morten Iversen at man må være påskrudd fra første til siste renn.

- Det blir en litt annerledes sesong enn når det er mesterskap. Hvert renn blir litt viktigere, og det blir nødvendig å gå litt flere skirenn enn man burde. Her må man være med hele tiden, og satse på at det går. De vil nok stå over noen renn, men det blir en knalltøff sesong fordi hvert renn er like viktig for å gjøre det best mulig sammenlagt, forteller 60-åringen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer