KONTROVERSIELT: Antoine Griezmann ble felt av Marc Albrighton utenfor 16-meteren, men fikk likevel straffespark som Griezmann selv scoret på. Spanjolene har dermed 1-0 å gå på. Foto:  Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
KONTROVERSIELT: Antoine Griezmann ble felt av Marc Albrighton utenfor 16-meteren, men fikk likevel straffespark som Griezmann selv scoret på. Spanjolene har dermed 1-0 å gå på. Foto:  Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Advarer Leicester mot å mannsmarkere Griezmann:
- Aldri skjedd tidligere

Atlético Madrid-manager Diego Simeone er ikke redd for at Leicester skal forsøke å temme Antoine Griezmann.

(FourFourTwo): Atlético Madrid har 1-0 å gå på fra det første møtet med det engelske eventyrlaget Leicester. Revene er det eneste engelske laget som er igjen i Champions League-sluttspillet, og drømmer nok om å overraske slik klubben gjorde i hjemlig liga forrige sesong.

Avgjørelsen i den første kampen kom etter 28 minutter da Marc Albrighton felte Antoine Griezmann utenfor 16-meteren. Dommer Jonas Eriksson valgte å gi hjemmelaget straffespark, som Griezmann selv plasserte sikkert i nettmaskene (se situasjonen og scoringen øverst i saken).

Den franske angriperen står bokført med 24 scoringer i alle turneringer denne sesongen, og er nok den spilleren som Leicester må passe seg ekstra for dersom klubben skal holde nullen i kveld.

Angriperen står bak 52 prosent av scoringene til spanjolene i Champions League siden forrige sesong (12 mål og tre assist). Han har fem scoringer på ni kamper i turneringen denne sesongen.

MÅ STOPPES: Antoine Griezmann. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
MÅ STOPPES: Antoine Griezmann. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

- Aldri skjedd

Men skal vi tro Atlético Madrid-manager Diego Simeone, vil det være bortkastet tid å sette en eller flere Leicester-spillere til å mannsmarkere Griezmann på King Power Stadium.

- Det har aldri skjedd tidligere at vi har møtt en motstander som har gitt ham spesialbehandling og mannsmarkert ham, sier Simeone, som likevel ikke blir redd om det skulle skje.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dersom noen gjorde det, er jeg sikker på at han ville funnet en løsning på situasjonen, med tanke på ferdighetene han har og hvilken type fotballspiller han er, sier han.

- Han ville funnet ledig rom under åpent spill eller på frispark når forsvarere må rygge unna en viss lengde, sier Simeone videre om sitt ess.

IKKE REDD: Diego Simeone. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
IKKE REDD: Diego Simeone. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer

Må score

Leicester-back Christian Fuchs holder Atlético Madrid for å være favoritter. Han frykter også Antoine Griezmann, men den andre omgangen i Madrid gir engelskmennene håp.

- Bevegelsene hans er klasse og han gir deg ikke pusterom, sier Fuchs på pressekonferansen om sin motstander.

- I den første omgangen forrige onsdag fikk vi svi, men vi hadde god kontroll på ham i andre omgang, sier østerrikeren, som innrømmer at Leicester har trent på straffespark i tilfelle lagene ikke kan skilles i kveld.

Uefa.com har et regnestykke som viser at det er 40,7 prosent sjanse for at Leicester tar seg videre til semifinalen hvis vi tar utgangspunkt i kamper som har endt med 1-0 til hjemmelaget i det første oppgjøret.

- Vi vet hva vi må gjøre og vi kan ikke lene oss tilbake i 90 minutter fordi vi må score mål. Vi starter kampen som «underdogs», men vi er komfortable med det, sier Leicester-manager Craig Shakespeare ifølge Uefa.com.

Leicester - Atlético Madrid (0-1 etter første kamp) og Real Madrid - Bayern München (2-1 etter første kamp) spilles 20.45 i kveld. Kampene vises på Viasat 4 og Viasat Sport.

DRØMMER OM AVANSEMENT: Christian Fuchs. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
DRØMMER OM AVANSEMENT: Christian Fuchs. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer