Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Advarer Leicester mot å mannsmarkere Griezmann:
- Aldri skjedd tidligere

Atlético Madrid-manager Diego Simeone er ikke redd for at Leicester skal forsøke å temme Antoine Griezmann.

KONTROVERSIELT: Antoine Griezmann ble felt av Marc Albrighton utenfor 16-meteren, men fikk likevel straffespark som Griezmann selv scoret på. Spanjolene har dermed 1-0 å gå på. Foto:  Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
KONTROVERSIELT: Antoine Griezmann ble felt av Marc Albrighton utenfor 16-meteren, men fikk likevel straffespark som Griezmann selv scoret på. Spanjolene har dermed 1-0 å gå på. Foto:  Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Atlético Madrid har 1-0 å gå på fra det første møtet med det engelske eventyrlaget Leicester. Revene er det eneste engelske laget som er igjen i Champions League-sluttspillet, og drømmer nok om å overraske slik klubben gjorde i hjemlig liga forrige sesong.

Avgjørelsen i den første kampen kom etter 28 minutter da Marc Albrighton felte Antoine Griezmann utenfor 16-meteren. Dommer Jonas Eriksson valgte å gi hjemmelaget straffespark, som Griezmann selv plasserte sikkert i nettmaskene (se situasjonen og scoringen øverst i saken).

Den franske angriperen står bokført med 24 scoringer i alle turneringer denne sesongen, og er nok den spilleren som Leicester må passe seg ekstra for dersom klubben skal holde nullen i kveld.

Angriperen står bak 52 prosent av scoringene til spanjolene i Champions League siden forrige sesong (12 mål og tre assist). Han har fem scoringer på ni kamper i turneringen denne sesongen.

MÅ STOPPES: Antoine Griezmann. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
MÅ STOPPES: Antoine Griezmann. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

- Aldri skjedd

Men skal vi tro Atlético Madrid-manager Diego Simeone, vil det være bortkastet tid å sette en eller flere Leicester-spillere til å mannsmarkere Griezmann på King Power Stadium.

- Det har aldri skjedd tidligere at vi har møtt en motstander som har gitt ham spesialbehandling og mannsmarkert ham, sier Simeone, som likevel ikke blir redd om det skulle skje.

- Dersom noen gjorde det, er jeg sikker på at han ville funnet en løsning på situasjonen, med tanke på ferdighetene han har og hvilken type fotballspiller han er, sier han.

- Han ville funnet ledig rom under åpent spill eller på frispark når forsvarere må rygge unna en viss lengde, sier Simeone videre om sitt ess.

IKKE REDD: Diego Simeone. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
IKKE REDD: Diego Simeone. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer

Må score

Leicester-back Christian Fuchs holder Atlético Madrid for å være favoritter. Han frykter også Antoine Griezmann, men den andre omgangen i Madrid gir engelskmennene håp.

- Bevegelsene hans er klasse og han gir deg ikke pusterom, sier Fuchs på pressekonferansen om sin motstander.

- I den første omgangen forrige onsdag fikk vi svi, men vi hadde god kontroll på ham i andre omgang, sier østerrikeren, som innrømmer at Leicester har trent på straffespark i tilfelle lagene ikke kan skilles i kveld.

Uefa.com har et regnestykke som viser at det er 40,7 prosent sjanse for at Leicester tar seg videre til semifinalen hvis vi tar utgangspunkt i kamper som har endt med 1-0 til hjemmelaget i det første oppgjøret.

- Vi vet hva vi må gjøre og vi kan ikke lene oss tilbake i 90 minutter fordi vi må score mål. Vi starter kampen som «underdogs», men vi er komfortable med det, sier Leicester-manager Craig Shakespeare ifølge Uefa.com.

Leicester - Atlético Madrid (0-1 etter første kamp) og Real Madrid - Bayern München (2-1 etter første kamp) spilles 20.45 i kveld. Kampene vises på Viasat 4 og Viasat Sport.

DRØMMER OM AVANSEMENT: Christian Fuchs. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
DRØMMER OM AVANSEMENT: Christian Fuchs. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer