Advarer Messi og Aguero

Brasil har stengt målet så langt i Copa America. Stjernespissen Gabriel Jesus tviler på at selv Lionel Messi og Sergio Aguero kan trenge gjennom forsvarsverket.

MØTER ARGENTINA: Brasil møter Argentina i natt for å spille om finale i Copa America. Foto: AP Photo / Antonio Calanni / NTB Scanpix
MØTER ARGENTINA: Brasil møter Argentina i natt for å spille om finale i Copa America. Foto: AP Photo / Antonio Calanni / NTB ScanpixVis mer

Making spådde at Brasil ville få slite i turneringen på hjemmebane da superstjernen Neymar måtte kaste inn håndkleet med skade allerede før første kamp. I PSG-spissens fravær har imidlertid andre stått fram.

Grunnlaget for avansementet til onsdagens prestisjetunge semifinaleduell mot Argentina er lagt i det defensive arbeidet. Fire kamper uten innslupne mål er fasiten så langt for brasilianerne.

Onsdag skal Lionel Messi og Sergio Aguero forsøke å bryte ned den tilsynelatende pottetette brasilianske forsvarsmuren. Brasil-spissen Gabriel Jesus, som til daglig er lagkamerat med Aguero i Manchester City, er klar på at stjerneduoen skal få slite.

- Det er tungt å skulle komme seg forbi en forsvarsrekke som ikke slipper inn mål. Det er lenge siden laget vårt har sluppet inn mål nå, sier han.

- Det blir ikke enkelt for Argentina. De har selvsagt Messi, som er verdens beste fotballspiller, og de har en av de beste angriperne i Aguero, men de skal likevel få svette, fortsetter City-profilen.

Rekordjakt

Sikkert er det at onsdagens møte mellom Sør-Amerikas to fremste fotballnasjoner er den mest imøtesette kampen i sommerens Copa America. Prestisjen på spill er voldsom.

Brasil er VM-historiens mest suksessrike nasjon med fem triumfer på samvittigheten. Argentina har kun to. I Copa America-sammenheng er imidlertid rollene byttet om. Der har Argentina løftet trofeet 14 ganger, mot Brasils åtte.

Skulle Argentina vinne igjen, tangerer Messi og lagkameratene Uruguays rekord på 15 seirer.

- Vi snakker om to giganter, nasjoner med mye fotballhistorie, sier Gabriel Jesus.

Brasil har hjemmebanefordel, men det fører også med seg ekstra press.

- Vi spiller hjemme, men forventningene om at vi skal vinne er også større. Dette blir et «clasico» mot Argentina, sier han.

Lukter mål

City-stjernen får heller ingen enkel jobb på veien mot en eventuell scoring i onsdagens semifinale. Argentina har holdt nullen i sine to siste kamper og fremstår også solide defensivt.

Et målløst oppgjør i Belo Horizonte er samtidig nærmest utenkelig, tatt i betraktning det skytset begge de to semifinalistene har til disposisjon offensivt.

Gabriel Jesus får etter alle solemerker selskap av Liverpool-profilen Roberto Firmino og Gremio-vingen Everton i angrepet onsdag. Everton har framstått nærmest som en åpenbaring i Copa America i Neymars fravær.

Også Argentina er ventet å mønstre et tre mann sterkt angrep. Det betyr etter alle solemerker at Aguero og Messi får selskap av Lautaro Martinez.