IKKE AKKURAT FAIR PLAY: Argentinas Javier Pastore (t.v.) prøvde seg på en skikkelig frekkis i Copa America-finalen mot Chile i helga. Foto: AP / Andre Penner / NTB Scanpix
IKKE AKKURAT FAIR PLAY: Argentinas Javier Pastore (t.v.) prøvde seg på en skikkelig frekkis i Copa America-finalen mot Chile i helga. Foto: AP / Andre Penner / NTB ScanpixVis mer

Advarer mot å prøve fotballens ferskeste juksemetode i Norge

- Vil bli avslørt.

(Dagbladet): I fjor tapte de VM-finalen og i helga tapte Argentina finalen i Copa America mot Chile etter straffekonk.

Men der vi trodde at ting ikke kunne bli mer smertefullt for Lionel Messi og Co, så ble det akkurat det.

I hvert fall for midtbanemannen Javier Pastore, som tidligere er blitt omtalt som verdens beste spiller av Eric Cantona.

Etter Copa America-finalen natt til søndag norsk tid, har nemlig et actionbilde av den argentinske stjernen blitt mye omtalt på nettet.

Holdt i sin egen trøye Det er kanskje ikke så rart. På bildet fra finalekampen ser man at Pastore har tatt et godt tak i sin egen trøye for å få det til å se ut som om Chiles Jorge Valdivia bruker ulovlige midler innenfor egen sekstenmeter.

- Han trodde kan kunne lure dommeren, skriver den spanske avisa Sport.

Heldigvis - sett med fair play-blikk - lot ikke den colombianske dommeren Wilmar Roldan seg lure, og Chile vant til slutt Copa America-trofeet på straffekonk etter at det sto 0-0 etter 120 minutter.

Det er imidlertid ikke første gang en spiller blir tatt på fersken i å forsøke å vinne et straffespark ved å holde i sin egen trøye.

En annen sør-amerikaner, nemlig brasilianeren Leandro Damiano, gjorde det samme i en seriekamp i fjor høst.

Kjenner fenomenet Etterpå unnskyldte landslagsspissen seg med at han dro ut trøya fordi den satt klistret til huden på grunn av varmen, men det var i best fall en svært kreativ unnskyldning for en kreativ juksehandling.


Dommersjef i Norges Fotballforbund og tidligere toppdommer Terje Hauge kjenner til det nye juksefenomenet i fotballen.

- Vi har ennå ikke sett dette i norsk fotball. Når det er sagt, så er vi klare over at fenomenet eksisterer. Dommerne våre følger med på internasjonal fotball, og kjenner til nye trender. Slik ting diskuterer vi på dommersamlingene, sier Hauge til Dagbladet.

- Vi har sett andre eksempler internasjonalt på spillere som slår seg selv, men det har vi heller ikke sett i Norge foreløpig, legger han til.

- Vil bli fort avslørt Hauge er tydelig på at det kommer til å bli slått hardt ned på om noen skulle la seg friste til å holde sin egen trøye for å jukse seg til straffe eller frispark i norsk fotball.

- Hvis noe sånt skulle oppstå i Norge, håper jeg at klubbene og trenerne er med på å ta ansvar for hvordan fotballen skal utarte seg både under trening og i kamp. Dette er noe en dommer kan bomme på underveis i en kamp, men det vil fort bli avslørt ved hjelp av kameraer i ettertid. Hvis det oppstår i Norge, må vi bruke de sanksjonene vi har for å stoppe det, sier Hauge til Dagbladet.

KJENNER FENOMENET: Dommersjef i NFF, Terje Hauge, kjenner til det nye juksefenomenet i fotballen. Foto: Alf Ove Hansen / NTB Scanpix
KJENNER FENOMENET: Dommersjef i NFF, Terje Hauge, kjenner til det nye juksefenomenet i fotballen. Foto: Alf Ove Hansen / NTB Scanpix Vis mer