DÅRLIG STEMNING: At Tottenham og Liverpool skal spille oppvisningskamper i Malaysia har skapt irritasjon blant enkelte. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG STEMNING: At Tottenham og Liverpool skal spille oppvisningskamper i Malaysia har skapt irritasjon blant enkelte. Foto: NTB ScanpixVis mer

Advarer mot å se Tottenham og Liverpool spille: - Ikke kjøp billetter, og ikke møt opp på stadion

Opprør mot oppvisningskamper i Malaysia.

Premier League-klubbene Liverpool og Tottenham står foran oppvisningskamper i Malaysia. Nå gjør en gruppe fotballsupportere opprør mot oppgjørene.

Gruppen, som kaller seg Ultras Malaya, har stemplet de to kampene som «sirkuskamper» og mener oppgjørene forårsaker en helt unødvendig pause i det malaysiske seriespillet. Også landslagets oppkjøring til de kommende kampene i VM-kvalifiseringen påvirkes.

- Ikke kjøp billetter, og ikke møt opp på stadion, oppfordret gruppen i en uttalelse mandag.

- Disse kampene er enkelt og greit kommet i stand for å gjøre FAM (Det malaysiske fotballforbundet), arrangørene og deres samarbeidspartnere rike. Så ikke la FAM profittere på denne typen tull og tøys, het det videre.

Tett program Liverpool og Tottenham skal møte et sammensatt lag av Malaysias beste fotballspillere.

- Hva er poenget? Det er lite sannsynlig at Malaysia vinner, og vi kan heller ikke forvente at motstanderlagene gjør sitt beste og leverer det vi ser på TV, kan vi? Skriver Ultras Malaya.

Kampen mot Tottenham 27. mai kommer bare dager etter den malaysiske cupfinalen og mindre enn to uker før landets landslag skal forsøke på vinne gull under Sør-Asia-lekene. Umiddelbart deretter starter VM-kvalifiseringen.

80.000 tilskuere Shah Alam Stadium i Kuala Lumpur, arenaen der de to oppvisningskampene skal spilles, rommer 80.000 tilskuere.

- Skaff dere så mange billetter som mulig og riv dem i stykker, så ingen andre kan få tak i dem og gå på kampene. Og ikke tenk på å selge dem videre! Heter det i oppfordringen fra Ultras Malaya.

Liverpool skal spille sin kamp 24. juni.

(NTB)