Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge jublet - Østerrike fortvilte:

Advarer mot å stjele Stöckl

- Så mye penger har de ikke.

GOD START PÅ ÅRET: Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland er det mest sette hopprennet i året. Da var det ekstra hyggelig for Anders Fannemel (til høyre) å bli nummer tre. Alexander Stöckl (til venstre) var fornøyd med laginnsatsen. Kamil Stoch fra Polen vant. Foto: NTB Scanpix
GOD START PÅ ÅRET: Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland er det mest sette hopprennet i året. Da var det ekstra hyggelig for Anders Fannemel (til høyre) å bli nummer tre. Alexander Stöckl (til venstre) var fornøyd med laginnsatsen. Kamil Stoch fra Polen vant. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Her jubler Alexander Stöckl for tredjeplassen til Anders Fannemel i Nyttårshopprennet. Samtidig sliter trenerens landsmenn i Østerrike. Det gir grobunn for spekulasjoner.

Norge trengte en opptur i Hoppuka. Starten i Oberstdorf i Tyskland var ikke god – med sjuendeplass til Johann André Forfang.

I går klinte Fannemel til med hopp på 132,5 og 136,5 meter. Det holdt til tredjeplass i Garmisch-Partenkirchen, bak Kamil Stoch og Richard Freitag.

FIASKO: Stefan Kraft. Foto: NTB scanpix
FIASKO: Stefan Kraft. Foto: NTB scanpix Vis mer

- En kul bakke å gjøre det godt i, sier Fannemel til Dagbladet.

Trist

Parallelt med den norske jubelen, var det full oppstandelse i den østerrikske leiren. En av favorittene til å vinne Hoppuka sammenlagt, Stefan Kraft, kom ikke engang til finaleomgangen. Gregor Schlierenzauer ble best med 19. plass. Storavisa Kronen skriver at dette er det verste resultatet på 39 år.

- Trist å se på. Det virker som om de har mistet selvtilliten. Nå kommer det en del kritiske spørsmål fra media rundt arbeidet som blir gjort, forteller Stöckl.

Kontrakt

For fire år siden forsøkte Østerrike å kapre ham som hovedtrener fra Norge. Den gang fikk de nei. Nå snakkes det i hoppuke-krokene om at de vil gjøre et nytt framstøt.

- De får gjøre hva de vil. Men vi har kontrakt med Alexander. Å kjøpe ham fri kan de bare glemme. Så mye penger har de ikke, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Også Stöckl er kategorisk:

- Hvis det kommer en telefon, takker jeg nei. Jeg har kontrakt med Norge fram til 2022. Ferdig snakket!

Den nåværende treneren, Heinz Kuttin, har kontrakt ut sesongen. I Østerrike er hopp nasjonalsport sammen med alpine grener.

Hoppuka forflytter seg nå til Innsbruck og Bischofshofen. Fortsetter fiaskoen kan det ende med mishagsytringer i hjemmebakkene.

Østerrike har vunnet sju av de ni siste hoppukene. Etter to renn tyder alt på at sammenlagtseieren står mellom Kamil Stoch fra Polen og tyskeren Richard Freitag.

Fannemel ligger på femteplass, mens beste østerriker er Gregor Schlierenzauer på 15. plass.

Påminnelse

– Dette er en nyttig påminnelse om hvor ekstremt mye som skal til for å være med i toppen. Det er også lite som skal til for å være ute av bildet, påpeker Bråthen.

Akkurat nå smiler livet til Fannemel. Han vant i Engelberg i Sveits før jul. Stoch og Freitag kan han lite gjøre noe med i sammendraget. Stoch er 37,6 poeng foran, Freitag 25,8 poeng. Men Dawid Kubacki på tredjeplass er på skuddhold: Bare 5,3 poeng foran.

- Så lenge jeg vant for to uker siden, kan jeg ikke være overrasket over tredjeplassen. Jeg vet jeg har potensialet når jeg treffer på hoppinga, sier Fannemel.

Om Østerrike sier han:

- Det var overraskende dårlig. Jeg kan ikke huske sist de hadde en så tynn laginnsats.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!