Advarer mot Beckham

Tidligere England-sjef Bobby Robson advarer Sven Göran Eriksson fra å velge David Beckham som ny landslagskaptein.

David Beckham var kaptein for England da Peter Taylor ledet laget i vennskapskampen mot Italia i november. Mange tror Beckham også blir Sven Göran Erikssons førstevalg som kaptein. I følge Sky Sport ber tidligere England-sjef, Bobby Robson, Eriksson tenke seg nøye om.

- Hvis jeg var Sven ville jeg sett nærmere på lederegenskapene til flere forskjellige spillere.

- Beckham er trolig Englands beste spiller, men kaptein? De ga han sannsynligvis kapteinsbindet sist fordi han er en stor spiller, men det er ikke nødvendigvis nok for å bli kaptein, sier Robson til Sky Sport.

Bryan Robson var ubestridt England-kaptein under Bobby Robsons tid som England-sjef. Newcastle-manageren mener at landslagskapteinen bør være en type som Bryan Robson var for England, Tony Adams er for Arsenal og like betydningsfull som Roy Keane er for Manchester United.

- Kapteinen må ikke nødvendigvis være lagets beste spiller. Det er mer viktig at han er en type som kan få det beste ut av de andre spillerne. Han må ha mer av autoritet og kontroll enn de andre. Hans ord må ha større innflytelse enn andres, og han må være den spilleren folk respekterer mest. I tillegg må han være tøff.

(Dagbladet.no)

\