Advarer mot billett-juks i EM

Et halvt år før Euro 2000 i Belgia og Nederland herjer billettfeberen blant fotballgale nordmenn. Nå advarer Norges Fotballforbund (NFF) publikum mot billettjuks.

- Det eneste sikre er å kjøpe EM-billetter gjennom NFF eller vår samarbeidspartner Sport & Spesialreiser, sier NFFs informasjonssjef Kjell Borgersen til Dagbladet.

Under Frankrike-VM i fjor, tilsvarte NFFs billettkvote åtte prosent av stadionkapasiteten. Det vil si at anslagsvis tre tusen nordmenn så Drillos mot Marokko og Skottland, og i underkant av fem tusen var ringside på jubelkampen mot Brasil og tapet mot Italia i Marseille.

I Euro 2000 er NFFs billettkvote økt til 16 prosent av stadionkapasiteten:

  • Drøyt 8000 nordmenn får se Spania- Norge i Rotterdam 13. juni.
  • 4800 er billettkvoten mot Jugoslavia i Lihge 18. juni.
  • Mot Slovenia i Arnhem 21. juni er det 4600 billetter.

Lettest mot Spania

- Det blir lettest å få billetter til Spania-kampen. Vi regner med en voldsom pågang når EM-billettene blir lagt ut til salg 21. desember, sier Borgersen.

- Prisene vet vi ennå ikke noe om. Vi vet heller ikke hvor mange av de 17500 billettene vi blir tildelt som blir lagt ut til publikum, sier Kjell Borgersen.

NFF selger bare EM-billetter til Sport & Spesialreiser. Alle andre aktører skaffer seg billetter andre steder til sine pakketurer.

- Da kan man enten risikere at billetten ikke eksisterer, at den er falsk eller at man i beste fall havner midt blant motstanderlagets fans, sier Borgersen.

Garanterer

Svartebørsen florerer under hvert stort fotballmesterskap. I Frankrike-VM gikk finalebillettene for tett oppunder 50000 norske kroner. Der var det også en rekke nordmenn som ble lurt, etter å ha kjøpt pakketur hos en useriøs aktør.

- Jeg har hørt om disse tilfellene. Det er bare NFF/Sport & Spesialreiser som garanterer et sikkert opplegg, sier sportsdirektør Viggo Aaberg i Sponsor Service som eier Sport & Spesialreiser.

Pakketurer

Han regner med at reisebyrået får disponere rundt 2000 EM-billetter. Pakketurene som inkluderer fly, hotell og billetter, blir tilbud i tre forskjellige varianter:

  • Reise til én av Norges kamper (tre dager).
  • Reise til to av Norges kamper (sju dager).
  • Reise til alle Norges tre innledningskamper (ni dager).

- Pakkeprisen vil trolig ligge på mellom 8000 og 12000 kroner, sier Aaberg.