KONFLIKTER: PSG-trener Laurent Blanc sier spillerne hans må unngå konflikter med Diego Costa i onsdagens returkamp i mesterligaen. Foto: Reuters / Suzanne Plunkett / NTB Scanpix
KONFLIKTER: PSG-trener Laurent Blanc sier spillerne hans må unngå konflikter med Diego Costa i onsdagens returkamp i mesterligaen. Foto: Reuters / Suzanne Plunkett / NTB ScanpixVis mer

Advarer mot Diego Costa

- Han liker å provosere.

Diego Costa har vært en kjempehit siden han kom til Chelsea, men får også mye oppmerksomhet for kontroversielle episoder. Laurent Blanc sier det verste man kan gjøre er å prøve å fyre ham opp.

Costa har riktignok til gode å score i mesterligaen for Chelsea, men har funnet nettet 17 ganger på 19 seriekamper.

Spissen har også vært involvert i flere kontroversielle situasjoner, og han måtte stå over tre kamper i vinter etter å ha tråkket på Liverpools Emre Can. Han er også kjent som en notorisk kranglefant på banen.

PSG-trener Blanc sier spillerne hans må unngå konflikter med Costa i onsdagens returkamp i mesterligaen.

- Han er en spiller som elsker dueller, og den engelske stilen kler ham. Han liker å provosere motspillere. Det gir ham næring og fyrer ham opp. Det er viktig for oss ikke å bli med på det. Jeg så kampen deres mot Tottenham, og han holdt på fra første stund, sier Blanc ifølge The Telegraph.

PSG må score Da lagene møttes i Paris for tre uker siden, scoret Chelsea på sin eneste sjanse og tok dermed med seg et bortemål til London. PSG skapte en rekke store sjanser, men klarte likevel bare 1-1.

Derfor er gjestene nødt til å score på Stamford Bridge onsdag om PSG skal kunne revansjere fjorårets mesterligatap mot Chelsea. Da gikk London-klubben videre fra kvartfinalen på bortemålsregelen.

Zlatan Ibrahimovic har vært tvilsom til kampen på grunn av en skade, men Blanc garanterer at svensken blir å finne i lagoppstillingen.

- Jeg vet ikke hvem som spiller midtstopper for dem, om det blir Kurt Zouma eller Gary Cahill, men den gode nyheten for oss er at Zlatan spiller. Ingen gleder seg til å møte ham. Han elsker de store anledningene og kan score mot alle motstandere. Han blir viktig for oss.

- Ble overrasket Chelsea hadde all grunn til å være fornøyd med uavgjort i den første kampen.

Manager José Mourinho er kjent for å være en mester i å forutse et kampforløp, men portugiseren innrømmer at PSG overrasket ham i Paris. Det var riktignok ikke ment som en kompliment, for han beskyldte det franske laget for å spille stygt.

- Jeg ble overrasket fordi et lag med fantastiske spillere lagde et utrolig antall frispark. De stoppet Eden Hazard ved å felle ham hele tiden. Selv en spiller som Zlatan sparket ned Hazard da vi kontret, sier han ifølge The Guardian.

Mourinho fortsatte med å hevde at PSG er det mest aggressive laget Chelsea har møtt hele sesongen.

- Jeg trodde aldri et engelsk lag skulle bli overrasket over aggressivitet. Vi har møtt lag fra mesterskapsserien, nivå tre og Shrewsbury fra nivå fire, men det mest aggressive laget var PSG. Det var overraskende, for med så mange kvalitetsspillere forventet jeg mer fotball og mindre aggressivitet, sier han.

(NTB)