Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Real Sociedad-president etterforskes for ulovlig våpenhandel

Advarer mot falske Ødegaard-rykter

Sterke reaksjoner mot falske nyheter rundt Martin Ødegaard i våpenhandelsak.

MISBRUKES PÅ SPANSK NETTSTED: Martin Ødegaard tas i forsvar. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP
MISBRUKES PÅ SPANSK NETTSTED: Martin Ødegaard tas i forsvar. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP Vis mer

Martin Ødegaard anklages for å være involvert i en sak om våpenhandel av den spanske avisa DonDiario.

Det viser seg å være falske rykter.

Ødegaard misbrukes av avisa hvor han kobles inn i saken hvor Real Sociedad-president Jokin Aperribay og hans selskap Sapa Placencia de las Armas blir etterforsket i forbindelse med en sak om våpenhandel.

Ødegaards agent Bjørn Tore Kvarme eller pappa Hans Erik Ødegaard har ikke besvart Dagbladets henvendelser, men i Spania er reaksjonene sterke.

Blant annet tar Luis M. García i Público et oppgjør med hvordan Ødegaard misbrukes av DonDiario.

- Jeg har avkreftet falske nyheter siden de begynte å spre seg. Det vil si: Siden begynnelsen av internett. I «Bulocracia» advarer vi om falske nyheter og om enhver form for lureri, slik at du ikke tror dem og ikke sprer dem, skriver Garcia.

I artikkelen hevder DonDiario at Ødegaard, «en av Real Madrid-spillerne med størst framtid i den hvite klubben er i store problemer», fordi han indirekte knyttes til «en veldig grumsete affære».

Advarer mot falske Ødegaard-rykter

Garcia reagerer sterkt på at Ødegaard kobles inn i det som skal være en etterforskningssak mot Real Sociedads klubbpresident, som nordmannen ikke er involvert i på noen som helst måte.

- DonDiario forvirrer leseren ved å trekke inn Ødegaard i saken, men egentlig handler saken om klubbpresidenten Jokin Aperribay. Ødegaards eneste kobling til saken er at han spiller for samme klubb som Aperribay representerer, påpeker Garcia.

Ifølge El Cierre Digital, som drives av den anerkjente gravejournalisten Juan Luis Galiacho, etterforskes Aperribay av amerikanske myndigheter, nærmere bestemt CIA, for handlinger utført gjennom hans selskap Sapa Placencia de las Armas.

Misbruken av Martin Ødegaards navn i denne saken om etterforskningen mot Sociedad-presidenten, får kritikk i flere spanske medier.

Nettstedet Maldita, som har som formål å tilbakevise falske nyheter, skriver følgende:

- DonDiario hevder at en fotballspiller i Real Madrid har vært «involvert i en sak om våpenhandel», men det er en falsk tittel. Når du leser artikkelen, spesifiserer de at spilleren er Real Sociedads midtbanespiller Martin Ødegaard, på utlån fra Real Madrid, som angivelig skal være «indirekte knyttet til en veldig skummel affære».

- I teksten tydeliggjør de imidlertid at det ikke er Ødegaard som skal være involvert i en sak om våpenhandel, men at dette handler om klubbpresidenten Jokin Aperribay.

Real Sociedad-president Jokin Aperribay var en av hovedarkitektene til at Ødegaard ble hentet på utlån fra Real Madrid, men der stopper nordmannens snev av relevans i den angivelige etterforskningssaken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling