Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot fotballvold

Vålerenga er skremt etter voldsepisodene foran møtet med Djurgården sist lørdag. I morgen møtes klubbdirektør Kjetil Siem og Oslo-politiet for å drøfte tiltak mot økende fotballvold.

Før kampen mot Djurgården i Stockholm var flere titalls Vålerenga-gjester innom en pub utenfor Råsunda.

-  Plutselig braket det inn 60- 70 svenske fotballpøbler uten annet mål enn å slåss. Det var foreldre med unger der og handikappede personer. Men det brydde pøblene seg ingenting om. Folk flyktet livredde, sier Kjetil Siem.

Stoler og inventar fløy veggimellom. Glass og flasker ble knust. Politiet grep raskt inn. Personskadene begrenset seg til småkutt og slag og spark.

-  Men dette er mer enn alvorlig nok. Vi kan ikke ha det slik at det er utrygt å gå på kamp, sier Siem som også forteller at det bare var sekunder om å gjøre før det braket løs på nytt etter kampen.

Siem er bekymret for at den svenske og danske fotballvolden nå skal få fotfeste i Norge.

-  Nulltoleranse

-  Derfor må vi også hos oss allerede nå slå ned på de små tingene som kan utløse aggresjon og provokasjon, sier Siem som blant annet viser til at Vålerenga-sympatisører under Djurgården-kampen tente lysbluss inne blant publikum - og ropte og brølte da det ble avholdt ett minutts stillhet for en avdød Djurgården-personlighet.

-  Dette provoserte selvfølgelig Djurgården-supporterne, og dette skal vi ikke ha noe av. Her i Norge skal vi ha nulltoleranse. Får vi bilder av dem som tente bluss og ropte, vil det komme reaksjoner, sier Siem.

Vålerenga har de siste åra snakket lite om temaet offentlig. Nå snur de strategien.

-  Vi vil ikke at tilstandene i Sverige og Danmark skal smitte over til oss, sier han.

Han vet også at Vålerenga skal møte svenske og danske lag også seinere i Royal League.

På nettet har ordkrigen mellom bråkmakere gått varm.

-  Det går i alt fra unionsoppløsning og selfangst, sier Siem.

Redd hevnaksjoner

I Oslo har både Siem og politiet kjennskap til et lite, men etablert miljø personer på utsida av de anerkjente supportergruppene - såkalte casuals - som kan bruke sammenstøtene på bortekampene som påskudd for gjengjeldelse.

-  Vi er redde for hevnaksjoner, sier Siem som understreker at han ser på disse grupperingene utelukkende som «Vålerenga-hatere.»

FOTBALLVOLD: Under kampen mellom Colo-Colo og O\'Higgins, brøt det ut kamper mellom hooligans. Denne mannen ble arrestert etter å ha stukket ned en annen fotballtilhenger. Kampen fant sted på Monumental Stadion i Santiago den 3. desember 2000.
ROPER VARSKU: Vålerenga-direktør Kjetil Siem frykter svenske tilstander på norske fotballarenaer. - Vi kan ikke ha det slik at det er utrygt å gå på kamp, sier Siem.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media