I FORM OG TOPPTRENT? Wayne Rooneys posisjon som Englands toppspiss blir diskutert i hjemlandet. Det irriterer blant andre Phil Neville - fjorårets United-trener under David Moyes og Ryan Giggs. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB SCANPIX
I FORM OG TOPPTRENT? Wayne Rooneys posisjon som Englands toppspiss blir diskutert i hjemlandet. Det irriterer blant andre Phil Neville - fjorårets United-trener under David Moyes og Ryan Giggs. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB SCANPIXVis mer

Advarer mot heksejakt på Rooney

Neville er lei snakk om vraking.

(Dagbladet): Han var Wayne Rooneys sjef i Manchester United sist sesong, og de to har spilt sammen både på United og for England.

Det er trygt å si Phil Neville (37) kjenner 28-årige Rooney ekstremt godt. Nå slår Neville alarm om behandlingen angriperen mottar i forkant av VM-sluttspillet i Brasil.

Forrige sesongs United-assistent mener forslag om å vrake Rooney fra Englands startellever bare er ødeleggende for landslaget.

Negative ting - Jeg tror det bare er en heksejakt vi ikke trenger. Alt har gått så bra i lagets oppkjøring at folk ser etter negative ting. Men det finnes ikke noe negativt ved Wayne, sier yngstebror Neville til BBC.

Flere fotballpersonligheter, blant annet eks-lagkameraten Paul Scholes, har luftet tanken om at Rooney ikke skal være et automatisk valg i England-angrepet.

Rooney har slitt i mesterskap tidligere, men scoret sju mål på seks VM-kvalikkamper. Nå utfordres han av flere til rollene som midtspiss og hengende spiss i roy Hodgsons 4-2-3-1-formasjon.

- En side av den engelske mentaliteten er å si «la oss finne en syndebukk og la noen kritisere», sier Neville.

- Men Wayne er vår beste spiller, det er et faktum.

Topptrent Neville er klar over at 28-åringen har gått åtte VM-kamper uten nettkjenning, han har selv innrømmet formsvikt.

- Jeg er sikker på han kommer til å levere i dette mesterskapet, som han gjorde i EM i 2004. Det ser ut som han er i form og topptrent, og jeg forstår ikke at folk vil ha ham ut.

ENGLANDS BESTE: Phil Neville (t.v) er klar på hvem som er Englands beste spiller. Foto: REUTERS / Nigel Roddis / NTB SCANPIX
ENGLANDS BESTE: Phil Neville (t.v) er klar på hvem som er Englands beste spiller. Foto: REUTERS / Nigel Roddis / NTB SCANPIX Vis mer

Storebror Gary Neville er Roy Hodgsons assistent på England-laget, og landslagssjefen sa i forrige uke at nasjonen «er besatt av Rooney».

- Det er bare å håpe at kritikken motiverer Wayne. Den irriterer meg, og det virker som om Roy Hodgson blir irritert også.

MÅLSCORER: Rooney har scoret 39 mål på 91 England-kamper. Her feirer han en nettkjenning mot Ukraina i Euro 2012. Foto: REUTERS/Yves Herman/ NTB SCANPIX
MÅLSCORER: Rooney har scoret 39 mål på 91 England-kamper. Her feirer han en nettkjenning mot Ukraina i Euro 2012. Foto: REUTERS/Yves Herman/ NTB SCANPIX Vis mer