Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot kampfiksing i spansk toppfotball

- Åtte til ti kamper blir fikset hver sesong.

 ET PROBLEM:   Kampfiksing er et stort problem i Spania, hevder ligasjef Ja vier Tebas. Her er Elche-trener Francisco Escriba Segura i en diskusjon med dommer Muniz Fernandez  i en kamp tidligere i år. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB Scanpix
ET PROBLEM: Kampfiksing er et stort problem i Spania, hevder ligasjef Ja vier Tebas. Her er Elche-trener Francisco Escriba Segura i en diskusjon med dommer Muniz Fernandez i en kamp tidligere i år. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB Scanpix Vis mer

Kampfiksing er et stort problem i spansk toppfotball, mener ligasjef Javier Tebas.

Han er leder for de to øverste divisjonene i Spania og hevder at det forekommer flere tilfeller av kampfiksing hver sesong.

- I 1. og 2. divisjon er rundt åtte til ti kamper blitt fikset hver sesong. Hvis dette ikke blir utryddet med en gang, vil infeksjonen fortsette å spre seg, sa Tebas under en konferanse i London fredag, ifølge BBC.

Ligasjefen tror internasjonale kriminelle nettverk står bak.

Han mener det må innføres strenge straffer for spillere og ledere som blir tatt for kampfiksing.

- Hvis en spiller, trener eller direktør har vært direkte involvert, vil han bli utestengt på livstid. Hvis han vet om det, men ikke deltar og unnlater å fortelle myndighetene, får han tre års utestengelse, sier Tebas.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media