Advarer mot motorveiene til Rosenborg

Tabelljumbo Aalesund møter medaljejaktende trøndere.

• Direkte 18.00: Fire kamper i Tippeligaen

• Direkte 20.00: Aalesund - Rosenborg

(Dagbladet.no) Aalesund ligger sist i Tippeligaen, når det bare gjenstår fem kamper. De oransje får det knalltøft framover, og må kjempe en desperat kamp for å overleve.

Derfor kunne de nok tenkt seg en annen motstander i kveld.

For det er et Rosenborg-lag i siget som kommer på besøk til Color Line Stadion.

Frykter Sapara og Ivers

- Rosenborg har vært gode i det siste, og det er en del ting vi må ta hensyn til hos dem, sier assistenttrener Geir Hansen til Sunnmørsposten.

Han ledet fredagens trening på grunn av Kjetil Rekdals sykefravær, og peker på flere ting de må være spesielt obs på mot trønderne:

BARE ÉN MOTORVEI I KVELD? Mikael Dorsin er svært hissig på å stikke framover på banen. I kveld må Rosenborg derimot klare seg uten backmakker på motsatt side, Mikael Lustig. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
BARE ÉN MOTORVEI I KVELD? Mikael Dorsin er svært hissig på å stikke framover på banen. I kveld må Rosenborg derimot klare seg uten backmakker på motsatt side, Mikael Lustig. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

• Rosenborgs offensive sidebacker, som ofte dobler på kant. - Vi må stenge motorveien, sier Hansen.

• Marek Sapara og løpssterke midtbanespillere.

• Innlegg fra sidene inn mot Steffen Iversen.

- Rosenborg har dessuten slitt med å holde kampene ut. Det har stort sett vært én time med god fotball, og så har det vært slutt, sier Hansen.

Tre mål på sju kamper

Aalesund har ikke vunnet siden de overrasket og slo Brann 2-1 i Bergen 20. juli. Etter dette har det blitt fire ettmålstap og tre målløse kamper. Dette viser at Aalesund sjelden blir hektet av resultatmessig i kampene - men tre mål på sju kamper viser også at de har store problemer framover på banen.

Rosenborg er i motstatt ende av formtabellen og vil med seier fortsatt ha en bronsemedalje i sikte.

Den siste måneden har trønderne vunnet fire av fem kamper, med målforskjellen 14-3.

Advarer mot motorveiene til Rosenborg

Mot Aalesund mangler de Michael Lustig, Alexander Lund Hansen og Roar Strand - og antageligvis spiller heller ikke Alexander Tettey.

Strand står over kampen siden den spilles på kunstgress. Denne sesongen har RBK bare tatt ett av ni mulige poeng på kunstgress, men trener Erik Hamrén går ikke med på at de har et kunstgressproblem.

- Men det som er så dumt i Norge, er at lagene spiller på hundre ulike kunstgresstyper. Treningsbanen vår er bra og Bodø/Glimt har samme type. Aalesund har en annen type og Tromsø en tredje, sier Hamrén til RBKweb.

TUNG START: Kjetil Rekdal har bare ett poeng på de to første kampene etter at han tok over i Aalesund.