Advarer mot selvgodhet

Glimt-strategene Runar Berg og Stig Johansen frykter at resten av sesongen skal bli en nedtur.

BODØ (Dagbladet): I går måtte Glimt-kaptein Stig Johansen kaste inn håndkleet. Hans skadde ankel holder ikke til å spille mot Tromsø i kveld. Men Johansen er mer bekymret over at Glimts gode sesong skal bli et problem for laget å følge opp.

- Det er nå det gjelder. Hvis vi ryker ut av cupen og ikke tar medalje i serien, så vil denne sesongen ende opp som en nedtur, sier Johansen til Dagbladet.

Han får støtte av Runar Berg.

- Dette er en ny situasjon for oss. Hver kamp fremover blir nervekamper. Da blir man nervøs. Om det går ut over hvordan vi spiller vil bare tida vise, sier Berg.

Stig Johansen har en enkel løsning. Glimt må fortsette det som har gitt dem suksess så langt i sesongen. De må jobbe knallhardt sammen. Som et lag. Og ikke tro de er bedre enn de er.

«Hæstepeis»

- Noen må ta tak, kjefte litt, holde trykket oppe. Jeg kan gjerne være «hæstpeis». Alle lag trenger en sånn, humrer Johansen.

Runar Berg er opptatt av å snu nervøsiteten til noe positivt.

- Når man er spent på hvordan det går, gjelder det å skape det til positiv energi. Når man kjenner at det står mye på spill, da gjelder det å ikke la frykten ta kvelertak på prestasjonene dine, sier Berg, som er godt vant til viktige kamper med Rosenborg og Venezia.

I går skrev Dagbladet om det sportslige miraklet i Bodø/Glimt denne sesongen. De fleste utroper Runar Berg som en av hovedårsakene bak framgangen. Hans egen forklaring på framgangen er enkel.

Liker oppmerksomhet

- Jeg er rett og slett i mye bedre form. I fjor spilte jeg noen bra kamper, men det var også flere kamper der jeg gikk av banen og visste at jeg ikke hadde fått gjort mitt beste. Før sesongen bestemte jeg meg for at det ikke skulle skje igjen, sier Berg.

Stig Johansen hadde samme følelse. Skader satte ham tilbake. I år ville han tilbake.

- Jeg innrømmer at det er en stor motivasjon å vise de som har avskrevet meg at jeg fortsatt holder mål. Jeg liker å ha oppmerksomhet og suksess, jeg liker å være i avisene, liker å få skryt, for det er et bevis på at jeg har lyktes.

Mer å gå på

Og der ligger det for Bodø/Glimt. Spillerne må være sultne på mer suksess. Og trener Øystein Gåre er ikke bare fornøyd med gutta som drar lasset.

- Alle har mye å gå på. Det er fortsatt uforløst potensial i spillergruppa. Jeg registrerer at Runar Berg mener han er i god form i år. Men jeg mener han har mye mer å gå på. Trener han enda litt hardere, så vil han kanskje ta det siste steget han mangler på landslagsklasse, sier Gåre.