<strong>SELGES I ASIA:</strong> Her henger United-trøyene utenfor en butikk i Kuala Lumpur. En religiøs leder vil ha slutt på salget av draktene med en djevel i klubblogoen. Foto: AFP/Saeed KHAN
SELGES I ASIA: Her henger United-trøyene utenfor en butikk i Kuala Lumpur. En religiøs leder vil ha slutt på salget av draktene med en djevel i klubblogoen. Foto: AFP/Saeed KHAN Vis mer

Advarer muslimer mot United- og Norge-drakter

Kors og djevler uønsket i Malaysia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| «Djevelsymbolet» gjør at muslimer ikke bør ikle seg spillerdrakten til Manchester United, opplyser muslimske ledere.

Den muslimske lederen Noof Gadot fra Johor-provinsen oppfordrer til boikott av alle drakter som har symboler av kors, djevler og alkoholmerker.

- Dette er farlig. Vi skal ikke tilbe symboler av andre religioner eller djevelen, sier Gadot til nyhetsbyrået AFP.

Det innebærer også at han vil forby den norske landslagsdrakten. I likhet med landslagsdrakten til Brasil, Portugal, Barcelona og Serbia bærer den et kors som symbol.

- Dette undergraver vår islamske tro. Det er ingen grunn til at muslimer skal ikle seg slike drakter, hevder Gadot, som har støtte fra andre muslimske ledere i sitt syn på saken.

(NTB-AFP)

<strong>FLAGGET PÅ BRYSTET:</strong> Den norske landslagstrøya, her båret av Brede Hangeland, står heller ikke høyt i kurs i Malaysia. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .
FLAGGET PÅ BRYSTET: Den norske landslagstrøya, her båret av Brede Hangeland, står heller ikke høyt i kurs i Malaysia. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix . Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer