Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Advarer NFF: - Har skapt et problem for seg selv. John Arne vil følge dem med argusøyne

AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise tror Norges Fotballforbund får et problem med å behandle alle likt etter at John Arne Riise ble straffet for upassende språkbruk.

HAR LÆRT:  Bjørn Helge Riise mener storebror John Arne Riise har lært av søndagens hendelse, men frykter at NFF har skapt et problem for seg selv.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
HAR LÆRT: Bjørn Helge Riise mener storebror John Arne Riise har lært av søndagens hendelse, men frykter at NFF har skapt et problem for seg selv. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise fikk skryt da han dyttet bort John Arne Riise fra dommer Trond Ivar Døvle etter søndagens kamp mot Viking og forsøkte å roe ned sin storebror.

Etter kampen innrømmet han at Døvle hadde rett i situasjonene hvor AaFK ropte på straffe. Den ærligheten applauderte TV 2-ekspert Freddy dos Santos, og lillebror Riise fikk ros for hvordan han opptrådte som sunnmørsklubbens kaptein.

- Når lillebror Bjørn Helge Riise, som også har en smule temperament, framstår med statsmannsaktige og godt utviklede diplomatiske egenskaper i galskapens etterspill, forteller det alt om hvor langt John Arne Riise gikk over streken, konkluderte Dagbladets kommentator Morten Pedersen.

Dagen før møtet med gamleklubben Lillestrøm snakker Bjørn Helge ut om tematikken overfor Dagbladet.

- Både John Arne og jeg har et hinsides temperament, men det er mulig jeg er litt flinkere til å tenke meg om iblant. Samtidig har jeg gjort mine brølere jeg også og lært av det. Det kommer John Arne også til å gjøre nå etter denne saken. Det skal ikke skje igjen, sier lillebror Riise til Dagbladet.

-  Gjorde alt rett Samtidig er AaFK-kapteinen enig med sin storebror i at Norges Fotballforbunds terskel for å straffe en profil som John Arne Riise er lavere enn hos mange andre tippeligaspillere.

- Jeg forsvarer ikke ordvalget. John Arne skal ikke si sånt, men samtidig gjorde han alt rett i etterkant. Han la seg flat og beklaget. Jeg tror nok dette har blitt ekstra stort fordi det er John Arne, og forbundet vil statuere et eksempel. Det er greit nok det, men da må de behandle alle på samme måte.

Derfor tror han NFF kan ha skapt et problem for seg selv.

- Ja, de skal få problemer med å behandle alle på samme måte. For jeg skal si deg én ting: Det blir sagt utrolig mye rart og slengt mye dritt på banen, forteller Bjørn Helge.

Argusøyne på NFF Derfor kommer den tidligere Liverpool- og Roma-spilleren til å følge nøye med på hvordan NFF behandler heftig ordbruk i framtida.

- Det meste skjer uten straff, noe jeg synes er greit. Det skal være litt temperatur i kampens hete. Men jeg skal love deg én ting: John Arne kommer til å følge med på liknende eksempler med argusøyne og se om de praktiserer likebehandling, advarer Bjørn Helge Riise.

- Men hvem vet? Kanskje alle tar hintet og holder kjeft. Det tviler jeg imidlertid på, så det blir spennende å se hvordan dette praktiseres framover. Når det er sagt, har vi lagt denne saken bak oss. Fokuset vårt er på å ta tre poeng mot Lillestrøm i morgen. Vi er klar for å gå i krigen og ta en etterlengtet seier.

Så rødt John Arne Riise har overfor Dagbladet tidligere beskrevet Bjørn Helge som sin beste venn etter kona. Også Louise Angelica reagerer på NFFs behandling av John Arne, hvilket hun formidlet i et innlegg på Facebook i går.

- Dette får meg til å se rødt! Jeg er sikker på at NFF sitter og klapper i hendene og gosser seg på John Arnes bekostning, og at det smalt fra akkurat ham. Slike gloser var vi flere om etter noen merkelige avgjørelser fra dommerpanelet. Han har beklaget seg, og det er selvsagt menneskelig å feile, skrev hun.

Disiplinærutvalget i NFF begrunnet karantenen på to kamper slik:

«Ved avgjørelsen er det lagt vekt på at disiplinærutvalget finner det godtgjort at John Arne Riise, idet han gikk av banen, sa «fy f***, for en f****dommer». Dette skjedde rett foran TV-kameraet. Disiplinærutvalget legger videre vekt på at utsagnet ikke kom i «kampens hete» og at spilleren bør være klar over at det han sier kan bli hørt av dem som er til stede rundt han. Slike uttalelser er fullstendig uakseptable.»

Riise-dommen er ikke rettskraftig før fredag. 35-åringen er derfor disponibel til morgendagens kamp borte mot Lillestrøm.

Hele Norges coronakart