Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Advarer norske venninner: - Disse jentene er helt sinnssyke

Alma Hasanic fra norsk tropp til VM-motstander på ett år.

FRA LAGVENNINNE TIL MOTSTANDER:  Keeper Alma Hasanic (i gult) spiller i Larvik og var i den norske bruttotroppen før EM i fjor. Nå er hun Norges VM-motstander. Her er målvakten med  Katarina Bulatovic , Suzana Lazovic, Biljana Pavicevic og Marija Jovanovic.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FRA LAGVENNINNE TIL MOTSTANDER: Keeper Alma Hasanic (i gult) spiller i Larvik og var i den norske bruttotroppen før EM i fjor. Nå er hun Norges VM-motstander. Her er målvakten med Katarina Bulatovic , Suzana Lazovic, Biljana Pavicevic og Marija Jovanovic. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

HERNING (Dagbladet): Larvik-målvakt Alma Hasanic (26) var med i den norske bruttotroppen før håndball-EM i desember i fjor, men hun endte ikke blant de 16 utvalgte.

Onsdag kveld kan hun bidra til å sende Norge ut av håndball-VM. Nå er Hasanic målvakt for Montenegro.

- Jeg vet ikke om jeg kan si vi er et bedre lag. Vi har mange gode spillere, men det har Norge også. Men vi har et sinnssykt forsvar som ingen andre landslag har. Når vi får spillet bakover på banen til å sitte, så er det utrolig vanskelig for motstanderen å kjøre sitt spill, sine trekk og score de enkle målene som Norge vanligvis gjør, sier Hasanic til Dagbladet.

- Snapchat Hasanic er lagvenninne med flere av de norske spillerne på klubblaget, men noen lykkeønskninger eller kontakt før kvartfinalen blir det ikke.

- Vi er på Snapchat og sånn, og har sendt litt meldinger, men det blir ikke kontakt nå før kampen, sier Hasanic til Dagbladet.

- Ingen frekke meldinger eller «mind games»?

SAMHOLD: Keeper Alma Hasanic om Montenegro-laget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SAMHOLD: Keeper Alma Hasanic om Montenegro-laget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- He-he, nei, sier målvakten lurt.

Vraket Norge Hasanic har bodd 22 år i Norge og er opprinnelig fra Bosnia. Bakgrunnen for spill på Montenegros landslag er fordi morens familie er fra landet.

- Drømmen min var å spille for det norske landslaget. Jeg har takket nei til Montenegro to ganger, men etter EM i fjor skjønte jeg at det ikke gikk lenger, sier Hasanic.

Norge stilte med to målvakter i suksessmesterskapet i fjor: Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg. Grimsbø ble skadd innledningsvis - og da valgte landslagstroppen å hente inn reserven Emily Stang Sando.

- Da Emily (Stang Sando) ble tatt ut, skjønte jeg at jeg måtte gjøre noe annet, sier Hasanic.

Tøff stil I februar i år bestemte hun seg for å bli en del av laget til Norges VM-motstander onsdag kveld.

- De jentene her er helt sinnssyke. Det er veldig mye temperament og aggresivitet. I Norge er det mer rolig. Det er den store forskjellen, sier Hasanic.

- Hva mener du med «sinnssyke»?

- Det er alt fra skriking, banning og til å gire hverandre opp, sier Hasanic.

Roser forsvaret Hasanic er ikke førstekeeper på Montenegro, men fikk 16:31 på banen i åttedelsfinalen og overkjøringa av Angola.

Målvakten bryr seg ikke om at mange karakteriserer lagets spillestil som knallhard.

- Vi spiller så hardt i forsvar og at vi får sånne reaksjoner tenker vi ikke på. Det er vårt spill. Vi skal stoppe Norge med det spillet vi har stoppet andre med foreløpig. Vi stopper Norge i forsvaret, sier Hasanic.

- Hvordan er det å ha en forsvarsspiller som Suzana Lazovic på laget?

I LARVIK: 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren  jubler sammen med Alma Hasanic (t.v) . og Sanna Solberg og Karoline Dyhre Breivang.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I LARVIK: Linn-Kristin Riegelhuth Koren jubler sammen med Alma Hasanic (t.v) . og Sanna Solberg og Karoline Dyhre Breivang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Helt konge. Hun rydder alt som er foran. Jeg kan ikke rose forsvarsspillerne nok. Det er dedikerte spiller som vet hva de skal gjøre og når det funker er det umulig å slå dem, sier hun.

Suzana Lazovic  saselv fortalte til Dagbladet i går at hun ser fram til Norge-kampen.

- Jeg skal gi alt mot Norge. De skal få en kamp de aldri glemmer, ss Lazovic til Dagbladet.

Ikke skremt Thorir Hergeirsson har tiltro til at hans eget lag - og dommerne - takler et røft Montenegro.

- Jeg synes dommerne har tatt mye av det (tøffe spillet) i mesterskap. Jeg mener det er en slags virkelighetsflukt. Det er sånn de spiller og det er dommeren som setter linja. Jeg synes en del dommere som har dømt de har vært flinke til å plukke det verste, sier Hergeirsson.

Den norske treneren fortsetter:

- At Montenegro slåss, det vet vi. De er en gjeng som liker å spille sitt eget spill.. Akkurat slik som vi gjør for å vinne kamper, sier Hergeirsson.

- Jeg blir ikke skremt, sier han.

Norge - Montenegro spilles klokka 20.30 ondag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media