Advarer Northug mot å fortsette dumhetene

Per Elofsson fikk se nye stunt i helga.

(Dagbladet): Petter Northug innledet årets sesong der han slapp sist vinter: Med å lage show for media og publikum.

Mest oppmerksomhet fikk han for sin spesiallagede svenskedrakt med «Nollthug» på hofta - et stikk til den profilerte Aftonbladet-kommentatoren Lasse Anrell som tippet null gull for nordmannen under ski-VM på hjemmebane og døpte ham om til Nollthug.

I tillegg fleipet han igjen med SVTs Jonas Karlsson, som dristet seg til å kalle Northug «en gris» for måten han ydmyket Marcus Hellner på i stafetten.

Tidligere storløper og nåværende SVT-ekspert Per Elofsson tror det kan bli for mye av det gode.

ADVARER PETTER: Per Elofsson tror Petter Northug gjør klokt i å dempe showfaktoren en smule. 

Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
ADVARER PETTER: Per Elofsson tror Petter Northug gjør klokt i å dempe showfaktoren en smule. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Vis mer

- Om han fortsetter med enda mer dumheter, så kan det dessverre slå tilbake på ham, sier han til Aftonbladet.

Enn så lenge har Northug gjort seg nesten uangripelig gjennom å følge opp storkjeftede uttalelser med store prestasjoner i sporet. Helgas tredjeplass i Bruksvallarna, bak Maurice Manificat og Johan Olsson, var bedre enn han selv forventet. Og langt bedre enn på samme tid i fjor, da han sneglet seg inn til 49. plass på Beitostølen.

Det kan med andre ord bli mye Northug-moro utover vinteren. Men selv om Elofsson ser på Northug som en kul profil, mener han nordmannen for sitt eget beste bør tone litt ned på showfaktoren.

- Slike ting kan være morsomme i medgang, men blir fort negative når det går dårligere. Slik kommer det sikkert til å være for Petter også. Motbakken kan bli enda tøffere når han holder på med en masse provoserende greier. For hans eget beste ville det kanskje vært best om han ikke fokuserte så mye på det. Selv om det ikke er overdrevet akkurat nå, sier Elofsson.

TREDJEPLASS: Northug var godt fornøyd med tredjeplassen på 15-kilometeren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TREDJEPLASS: Northug var godt fornøyd med tredjeplassen på 15-kilometeren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Fram til nå i karrieren har Northug i hvert fall mestret balansegangen mellom show og alvor utmerket - han har til og med uttalt at han dyrker den svensk-norske ordkrigen for alt den er verdt for å motivere seg optimalt.

Derfor var det også hans forslag å ha «Nollthug» på hofta.

- Jeg må vel innrømme at det var vel min idé, det. Når jeg først skulle starte sesongen i Sverige, så tenkte jeg at det var fint å få det sitatet på navnet, vi husker jo hva som skjedde i fjor, sa Northug til Dagbladet.