VARSLER ENDRINGER: Prins Ali bin Al Hussein er én av tre som utfordrer den sittende FIFA-presidenten Sepp Blatter i årets valg. Han lover å gjøre store endringer dersom han vinner. Foto: AP Photo/Matt Dunham
VARSLER ENDRINGER: Prins Ali bin Al Hussein er én av tre som utfordrer den sittende FIFA-presidenten Sepp Blatter i årets valg. Han lover å gjøre store endringer dersom han vinner. Foto: AP Photo/Matt DunhamVis mer

Advarer om konsekvensene dersom Blatter får ny president-periode

Prins Ali bin Al Hussein lokker med endringer.

Prins Ali bin Al Hussein er én av tre som utfordrer den sittende FIFA-presidenten Sepp Blatter i årets valg. Han lover å gjøre store endringer dersom han vinner.

I tillegg advarer jordaneren kraftig om konsekvensene dersom Blatter får sin femte periode som president.

- Du kan ikke undervurdere hvor viktig endringer er nå. Det har vært nok, mener jeg, når det gjelder problemer og skandaler, sier han.

Al Hussein, som er FIFAs visepresident fra Asia, sitter i organisasjonens lederkomité, men han sier det er uaktuelt å fortsette dersom han taper valget.

- Jeg kan ikke se for meg fire år til dersom det ikke skjer endringer. Hvis jeg vinner, skal jeg gjøre de nødvendige endringene, lover han.

Mange skandaler Prinsen sier det viktigste er å få tilbake folks tro på FIFA, som har fått ryktet dratt gjennom gjørma på grunn av mange skandaler.

- Realiteten er at FIFAs rykte er der det er, selv om det er mange fantastiske mennesker som gjør sitt beste for sporten. Idretten er populær, men ryktet til organet som styrer går den andre veien. Vi trenger endringer, og de må komme nå, sier han.

Al Hussein har gitt ut et manifest som går gjennom endringene han mener må til for at FIFA skal framstå bedre. Det innebærer blant annet et større arbeid for å motarbeide kampfiksing og rasisme.

- Det kan absolutt gjennomføres. Jeg er her for å forene mennesker, ikke splitte dem, sier han.

Blatter favoritt Han mener også at all den negative omtalen har fått sponsorer til å flykte. Det lover Al Hussein å snu på.

- Vær ikke i tvil, skaden som blir gjort mot merkevaren FIFA er stor, advarer ham.

Valget i FIFA holdes 29. mai. I tillegg til Al Hussein og Blatter er tidligere toppspiller Luis Figo og Nederlands fotballpresident Michael van Praag kandidater.

Blatter har vært president siden 1998 og er stor favoritt til å få sitte en ny periode.

(NTB)