Advarer RBK-fans

Odense Boldklubb (OB) ba sine fans bli hjemme når klubben spilte borte mot Røde Stjerne. Nå advarer de også RBK-tilhengerne.

Den vanskelige sportslige mostanden og de ekstreme tilskuerne, gjorde at det var få som jublet på Lerkendal da Rosenborg trakk serbiske Røde Stjerne i andre runde av UEFA-cupen i går. Men trønderne rådfører seg nå med danske Odense om hvordan mostanden skal takles.

Etter en hjemmekamp med fyrverkeri, rasistiske rop og slåsskamp med politiet, tok ikke OB sjansen på å la sine tilhengere bli med til Serbia og Montenegro.

- Det var ganske vilt på hjemmekampen, og den måtte stoppes flere ganger. Det ville være en sikkerhetsrisiko for fansen å dra ned, og vi ba både dem og sponsorene våre om å holde seg hjemme, sier trener Uffe Pedersen til Dagbladet.

Noen få dro ned, og kom i tilløp til bråk med lokale tilhengere. Pedersen ber eventuelle RBK-fans passe på.

Tar ingen sjanser

- En må være veldig forsiktig der nede, det er på ingen måte trygt. Men det går an å unngå bråk ved å tenke nøye over hvor man går.

Rosenborg hadde samtaler med Odense i går, og vil ha flere framover. Både med tanke på det sportslige og sikkerheten.

- Vi vil ikke la noen ta sjanser, og skal noen ned, må vi i alle fall sørge for å ha et skikkelig sikkerhetsopplegg, sier assistenttrener Ola By Rise.

Uffe Pedersen forteller at det først og fremst var Røde Stjerne-fans fra andre europeiske land, som blant andre Sverige og Frankrike, som sto for opptøyene i Danmark.

- Jeg regner med at politiet i Trondheim vil være godt forberedt til hjemmekampen. Vi frykter ikke at dette skal gå galt, sier By Rise, som var middels fornøyd med gårsdagens trekning.

- Det mest ideelle hadde vært Maccabi Haifa fra Israel på nøytral bortebane, mens det verste hadde vært en tur til Tyrkia. Så vi er sånn passe fornøyde.

- Hjemmefordel

By Rise mener det å ha hjemmekamp først er en ulempe. Uffe Pedersen er ikke enig.

- Jeg var veldig glad for at vi fikk spille hjemme først. Nå klarte ikke vi å vinne hjemme, men hvis en drar ned dit med seier, er det en stor fordel. Røde Stjerne har et ungt mannskap, og det er mulig å få dem frustrerte og irriterte. Det er noe Rosenborg også kan utnytte, mener treneren, som tror trønderne har en veldig god sjanse i UEFA-cupens andre runde.

- Røde Stjerne-spillerne er gode teknisk, sterke i kroppen og farlige på dødballer. Men på den taktiske biten er jeg helt sikker på at RBK har et fortrinn. Serberne gjør ofte feil, sier Pedersen.

Stor spiss

Ola By Rise er sikker på at klubben vil få nok informasjon om motstanderen før den første kampen på Lerkendal 6. november.

- Vi skal snakke mer med Odense, og i tillegg har jeg noen kontakter i Serbia. Blant annet skal vi få opptak av seriekampen deres på søndag. Det vi vet nå er at de har unge spillere og en spiss på 2,02 meter. Han har vi merket oss.Røde Stjerne vant europacupen så seint som i 1991, men holder langt fra samme standard i dag.

POLITIOPPBUD: Da danske OB hadde hjemmekamp mot Røde Stjerne 24. september gikk det hardt for seg på tribunene. Fortsatt sitter serbiske supportere fengslet etter opptøyene i kampen som stadig ble avbrutt av bråk.