Advarer RBK

Molde og Rosenborg er klubbene i Åge Hareides fotballhjerte. Landslagssjefen tror Rosenborg må passe seg etter festkampen mot Olympiakos.

Begge lag står med 21 poeng etter 20 kamper foran dagens kamp. Da Hareide trente Rosenborg i 2003, brukte han bare sju kamper på å nå samme poengsum...

I dag tror han det blir et bikkjeslagsmål om poengene - og er spent på hva den etterlengtede triumfen i Mesterligaen har gjort med Rosenborg.

-  Jeg er veldig spent på det. Rosenborg må stille om fra 35 til fem grader, og hele biten med å gå fra Mesterligaen til seriesituasjon er veldig virkelighetsfjern. Jeg tror at Molde har mer å vinne, og Rosenborg mest å tape, sier Åge Hareide til Dagbladet.

RBK må passe seg

For selv om det så smått har gått opp for Rosenborg-spillerne at de faktisk kan rykke ned, understreker Hareide at poengene snart må trille inn på den glisne Rosenborg-kontoen.

-  De må passe seg fra å tro at dette ordner seg av seg selv. Molde er på opptur, og jeg tror seieren i Ålesund tok mange kilo av skuldrene deres.

Landslagssjefen står med en fot i hver leir. I Molde har han vært 18 år som spiller og trener, mens han trente Rosenborg til cup- og seriemesterskap i 2003.

Diplomatisk nok anser Hareide seg som nøytral i dag - men husker godt hvilken enorm prestisje det lå i kampene mellom Molde og Rosenborg.

-  Molde har alltid vært lillebror, og strebet etter å bli like god. Da jeg var i Molde jaktet vi som besatt på Rosenborg.

-  I Trondheim var det mer avslappet, særlig siden vi allerede var seriemestre da vi møtte dem borte. Jeg hadde en utrolig fin tid i Rosenborg, og har fått en forkjærlighet for klubben. Hver gang jeg tenker på den tida varmer det hjertet mitt, sier Hareide.

Nysgjerrig

I dag og i kampene framover kommer han til å følge Rosenborg med argusøyne. Foran den uhyre viktige Moldova-kampen 8. oktober er Hareide opptatt av å finne de riktige typene, særlig framover på banen.

-  Jeg kommer til å følge Rosenborg tett de neste kampene. Jeg er veldig nysgjerrig på formen til et par spillere, og om de har formstigning.

-  Hvilke spillere tenker du på?

-  Først og fremst de offensive spillerne, Braaten, Solli og Helstad (suspendert i dag, journ.anm). Det er viktig å finne de riktige spillerne mot Moldova.

I dag tror han likevel det er på midtbanen kampen vil avgjøres:

-  Der har begge lag flust av kvalitetsspillere. Det er på midtbanen fighten kommer til å stå, spår Åge Hareide.

PÅ TRIBUNEN: Landslagsjef Åge Hareide skal spesielt se på de offensive RBK-spillerne mot Molde. - Det er viktig å finne de riktige spillerne mot Moldova, sier Hareide.