Advarer Rooney

Lørdag brukte vi Paul Gascoignes karriereras, fyll og dopavhengighet som et skrekkens eksempel på hva berømmelse kan gjøre med en unggutt som Wayne Rooney (18). Gazza er enig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Dagbladet): Paul Gascoigne, hele Englands fotballklovn og store kjæledegge, kjørte karrieren og livet i dass på første klasse. I dag er det bare gjeld, alkoholisme og kokainmisbruk igjen. Og for å bøte på gjelda, og for å få endene til å møtes, har Gazza nå gitt ut boka «Gazza: My Story».

Så vidt jeg forstår er det lite lystig lesning.

Men Gazza prøver, og Gazza vil. Og om han ikke klarer å være edru og pulverfri resten av livet, så har han i hvert fall en beskjed til dem som kommer etter. Og under boklanseringa i Newcastle på lørdag, der Gazza nå bor i en liten toromsleilighet, sendte han sitt første gode råd til Wayne Rooney:

-  Ikke bli som meg - ikke la det ende i tårer.

Har levd nedturen

Og Gazza vet hva han snakker om. Han vet bedre enn de fleste hva som kan skje med en gategutt som plutselig blir et verdensnavn fordi han er god til å spille fotball. For det var det som skjedde da verdens blideste fotballspillende 23-åring tok England og Italia-VM 1990 med storm.

Og det er det samme som skjer med Wayne Rooney her i Portugal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer