Premier League

Advarer Solskjær

- Presset kommer til å bli enormt hvis Manchester United ikke blir nummer tre eller fire, sier Kjetil Rekdal.

KLART RÅD: Kjetil Rekdal synes Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har startet på et fornuftig løp. Tredje- eller fjerdeplass i serien er det som må til for å tilfredsstille omgivelsene, tror han. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KLART RÅD: Kjetil Rekdal synes Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har startet på et fornuftig løp. Tredje- eller fjerdeplass i serien er det som må til for å tilfredsstille omgivelsene, tror han. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal mener Ole Gunnar Solskjær ikke må vike fra planen om å bygge et nytt lag. Men skal prosjektet ha troverdighet, er Solskjær avhengig av at Manchester United havner på fjerdeplass eller høyere, mener fotballeksperten.

- Jeg tror han er like skuffet som alle andre etter de to siste kampene. Men han må være lojal mot planen klubben har lagt. De har startet en prosess med å bygge et nytt lag. Da må du tåle noen feilskjær innimellom, sier Rekdal.

VINKET TIL SUPPORTERNE: Ole Gunnar Solskjær ankom treningsanlegget Carrington i en Range Rover i går. Foto: NTB scanpix
VINKET TIL SUPPORTERNE: Ole Gunnar Solskjær ankom treningsanlegget Carrington i en Range Rover i går. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Samtidig ønsker omgivelsene raske forbedringer. Alle ser at avstanden opp til Manchester City og Liverpool er stor. Hvis du taper for mange kamper, blir det vanskelig å være troverdig når du bygger et nytt lag. Presset kommer til å bli enormt om United ikke blir nummer tre eller fire.

Klisterføre

Solskjær og co. fikk en strålende start med 4-0 over Chelsea. Deretter har det vært klisterføre.

Først kastet laget bort seieren i 1-1-kampen mot Wolverhampton. Så skjedde det sjokkerende: Lørdag tapte United 1-2 hjemme for Crystal Palace.

Med til historien i de siste kampene hører to missede straffespark. Diskusjonen rundt dette - det faktum at Solskjær har pekt ut både Paul Pogba og Marcus Rashford som straffeskyttere - har medført støy.

- Hadde Pogba og Rashford scoret på straffene, ville dette aldri blitt en tema, mener Rekdal.

- Tåpelig

Transformasjonen i United har ført til at førsteelleveren har en snittalder på i overkant av 24 år. «Alle» er enige om at dette er veien å gå. Sky Sports-ekspert José Mourinho mener fjerdeplass i Premier League og seier i Europa League vil være en god United-sesong.

Debatten i England går på om Solskjær burde fått inn en kreativ midtbanespiller som erstatter for Marouane Fellaini og Ander Herrera. Christian Eriksen og Bruno Fernandes ble lenge koblet til klubben. Heller ikke Romelu Lukaku på topp er blitt erstattet.

- Tåpelig! Beslutningen bunner i managerens tro på Scott McTominay og Andreas Pereira, skriver Manchester Evening News.

MISFORNØYDE: Manchester United tapte 1-2 på overtid for Crystal Palace. Dette hadde supporterne å si om kampen. Klipp: Madeleine Liereng. Reporter og video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Avisa mener «fryktfaktoren» har forsvunnet fra Old Trafford. At selv middelmådigheter kan komme til fotballens tempel med en følelse av å ta poeng, skjedde aldri under Sir Alex Ferguson.

«Tunnelsyn»

Rekdal tror Solskjær er flink til å ha «tunnelsyn». Eurosport-eksperten har selv erfaring fra en stor fotballnasjon som Tyskland. Både her og i England veksler det fra himmel til helvete i aggressive tabloidaviser.

Skal du henge deg opp i hver setning på trykk - enhver replikk på puben - blir jobben umulig.

- Det handler om å ta vare på hverandre, sier F.C. København-trener Ståle Solbakken til Dagbladet. I 2011/2012 var han i Köln, der det var kaos hver dag.

- Vi kunne ha 5000 personer på trening. Solskjær og United er mer skjermet. Selv leste jeg ingenting og konsentrerte meg om jobben. Ole Gunnar har gode folk rundt seg, sier Solbakken.

Lørdag venter Southampton på St. Mary's Stadium. Blir det tre poeng, er Solskjær og United på sporet igjen.