Advarer Solskjær

Alan Shearer mener nordmannen har tatt en stor sjanse ved å ikke hente inn en ny angriper etter salget av Lukaku.

NOK SPISSER: Alan Shearer mener Ole Gunnar Solskjær gamblet da han ikke erstatter utgående Romelu Lukaku i sommer. Foto: NTB Scanpix
NOK SPISSER: Alan Shearer mener Ole Gunnar Solskjær gamblet da han ikke erstatter utgående Romelu Lukaku i sommer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United-ledelsen gjorde store grep med sine to best betalte offensive spillere denne sommeren.

Romelu Lukaku og Alexis Sánchez ble begge skippet ut til Inter, den ene for omkring 800 millioner kroner, mens den andre forsvant på lån.

Opprydningen ble gjort og Solskjær har valgt å sette sin lit til at klubbens offensiv skal ledes av Anthony Martial, Marcus Rashford og stortalentet Mason Greenwood.

- Gambler

Men ikke alle er sikre på om det er et smart valg. Blant dem er tidligere England- og Newcastle-spiss Alan Shearer, som mener Manchester United tar en voldsom risiko denne sesongen.

- Det er en stor greie for Manchester United, for de har tatt en massiv gamble ved å ikke erstatte Lukaku, sier Shearer ifølge The Mirror.

- Å gå inn i sesongen med bare Marcus, Martial og Mason Greenwood er meget risikabelt og det er en stor byrde for de tre å bære over en lang sesong.

Det er i forbindelse med det engelske landslagets kamper mot Bulgaria og Kosovo at Shearers kommentarer kommer.

Rashford imponerte nemlig stort som venstrekant for England i deres overbevisende 4-0-seier over Bulgaria, hvor Englands trener Gareth Southgate var klar på at Rashford er som best når han kan begynne i kantposisjonen.

Ingen naturlig spiss

Den vurderingen er Shearer enig i. Han mener at Rashford «ikke er en nier», noe so betyr at Manchester United i tilfelle ikke har en ren spisstype i troppen sin.

- Man kan ikke legge skjul på at han er en skikkelig talentfull type, men jeg synes han ikke er en naturlig målscorer. Noen ganger glemmer vi at han bare er 21 år gammel, så han har fortsatt tiden på sin side, bemerker Shearer.

Med Lukaku ut er det Anthony Martial som stort sett har vært Solskjærs foretrukne som midtspiss hittil denne sesongen.

Franskmannen har svart med to mål og en målgivende på tre kamper. Like mange mål og målgivende står Rashford med, etter en start mer enn sin franske lagkamerat.