<strong>DILEMMA:</strong> Ole Gunnar Solskjær har tre meget gode keepere inn mot neste sesong. Foto: NTB Scanpix
DILEMMA: Ole Gunnar Solskjær har tre meget gode keepere inn mot neste sesong. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Advarer Solskjær

Ole Gunnar Solskjær kan stå overfor et noe uventet dilemma før Manchester Uniteds seriestart. - Du må vite hvem som er nummer én, oppfordrer Gary Neville.

Publisert

Ole Gunnar Solskjær skal om ei uke lede Manchester United i sesongens første Premier League-kamp, med Crystal Palace på motsatt banehalvdel. United har fått ei ekstra uke fri som følge av en sein sesongavslutning.

I forkant av kampen står han overfor noen dilemmaer i førsteelleveren sin. Skal nysigneringen Donny van de Beek spille fra start, eller skal han starte på benken? Blir det Luke Shaw eller unge Brandon Williams på venstrebacken? Skal han fortsette å gi tillit til keeper David de Gea, eller bør han gi sjansen til Dean Henderson?

Det sistnevnte dilemmaet har nå tidligere United-spiller Gary Neville kommentert. Han mener at Solskjær skal være forsiktig med å rullere for mye på keeperplassen.

- Området på banen der du trenger stabilitet er på keeperplass. Du må vite hvem som er din nummer én. Du kan ikke drive på med fiksing og triksing. Jeg har aldri sett at det fungerer i noen som helst klubb eller landslag der det skal bestemmes mellom to keepere, sier Neville ifølge lokalavisa Manchester Evening News.

Favoriserer de Gea

Selv om det er ikke noe særlig som tyder på at det blir et keeperskifte allerede første seriekamp, har de Gea vært under press de siste åra. Selv om han fortsatt leverer noen knallsterke kamper i buret, har det også blitt litt flere tabber de siste to åra.

- Jeg tror det er ganske klart at de Gea kommer til å stå. Det er ikke så altfor lenge siden at Solskjær mente at han var verdens beste keeper. Men de har to bra keepere - faktisk flere med Sergio Romero i tillegg, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt til Dagbladet.

- De Gea har ikke vært i nærheten av å være på sitt beste de siste to og et halvt åra. Samtidig tror jeg det er lettere å få de Gea best igjen enn å løfte Henderson til det nivået, fortsetter den tidligere landslagskeeperen.

<strong>FIKK KONKURRENT:</strong> David de Gea kan danne en sterk keeperduo sammen med Dean Henderson. Foto: Pool via Reuters / Sascha Steinbach / NTB Scanpix
FIKK KONKURRENT: David de Gea kan danne en sterk keeperduo sammen med Dean Henderson. Foto: Pool via Reuters / Sascha Steinbach / NTB Scanpix Vis mer

På TV 2s oppladning til Premier League-sesongen, mente Thorstvedt at Henderson hadde best sesong av de to keeperne forrige sesong. Den unge keeperen imponerte mellom stengene for overraskelseslaget Sheffield United.

- Ja, jeg mener at Henderson hadde den beste sesongen, for han tok veldig mye. Samtidig er det annerledes å stå for et lag der han har ganske mye å gjøre, i tillegg til at forsvarsspillerne kaster seg inn og blokkerer. I United har du tettere forsvar foran deg, men når motstanderen får sjanser er det ofte store sjanser, sier Thorstvedt.

<strong>IMPONERTE:</strong> Dean Henderson leverte en sterk sesong i Sheffield United-buret. Foto: NTB Scanpix
IMPONERTE: Dean Henderson leverte en sterk sesong i Sheffield United-buret. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Uheldig situasjon

Forrige sesong slapp Manchester United inn 36 scoringer i Premier League, mens Sheffield United slapp inn 39 scoringer. Nesten helt jevnt, med andre ord.

Han påpeker at det er ganske stor forskjell på å slippe inn mål for Manchester United og Sheffield United.

- Du slipper ikke unna med noe (i Manchester United). Henderson skal nok få se at han får mer kritikk når han står for en klubb som United. De Gea har på sin side havnet i en uheldig situasjon med at når han gjør en feil, så tenker mange «here we go again». Mens når Alisson i Liverpool gjør en tabbe er det litt mer «ja, ja», sier TV 2-eksperten.

Thorstvedt påpeker at det har blitt mer og mer vanlig at én keeper står i Premier League, mens en annen står i cupene. Det skjer sannsynligvis denne sesongen også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer