Ole Gunnar Solskjær advarer United-stjernene

Advarer spillerne: - Noen trenger en virkelighetssjekk

Ole Gunnar Solskjær stiller tøffe krav til spillerne.

ADVARSEL: Ole Gunnar Solskjær advarer spillerne før sommeren. Foto: Craig Mercer/Sportimage via PA Images
ADVARSEL: Ole Gunnar Solskjær advarer spillerne før sommeren. Foto: Craig Mercer/Sportimage via PA ImagesVis mer

Ole Gunnar Solskjær har vært Manchester United-manager i fire måneder, og skal etter planen sitte i den samme stolen de neste tre åra.

Årets Premier League-sesong nærmer seg slutten med stormskritt, og med en kommende pre-season og et muligens hektisk overgangsvindu i vente sender nordmannen en advarsel til spillerne.

- Jeg har lært mye om spillerne i løpet av de månedene jeg har vært her, og du lærer deg å kjenne dem, Mesteparten av dem har virkelig imponert meg med holdningene sine, men det er noen som trenger en virkelighetssjekk på hvor de er. Men mesteparten vet at de kan forbedre seg om de fortsetter å jobbe på samme måte, fortalte Solskjær på dagens pressekonferanse.

Selv om laget som helhet har løftet seg i løpet av kristiansunderens måneder i sjefsstolen, har prestasjonene falt litt de siste ukene, og det er ikke alle spillerne som har prestert like godt som forventet.

SLAKTES: Champions League-eventyret til Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er over etter 4-0-tap sammenlagt mot Barcelona i kvartfinalen. Nå slaktes United-spillerne på børsen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Lo av Martial-spørsmål

Solskjær fikk spørsmål spesifikt om Anthony Martial, og lo litt da en av journalistene foreslo at han var en av dem som trenger en realitetssjekk.

- Jeg har snakket med enkelte av spillerne, og Anthony er en av dem. Jeg har snakket med alle sammen på tomannshånd om hva vi forventer. Anthony har et enormt talent, han har signert en ny kontrakt, han vet at vi har troa på ham – så han trenger bare å fortsette å jobbe hardt, fortalte manageren.

Etter en god start under Solskjær har franskmannen vist dalende form den siste tiden, og Solskjær forventer at han og de andre angrepsstjernene leverer gode prestasjoner på jevnere basis.

- Alle som spiller for Manchester United må prestere for å fortsatt være med på laget. Det er ikke unikt for Martial sammenliknet med Rashford, Rom (Romelu Lukaku), Alexis (Sanchez) eller de andre angriperne.

- Vet det har vært kritikk

Manchester United har fått kritikk for å henge etter på overgangsmarkedet sammenliknet med sine argeste rivaler. Flere mener at klubbens struktur er gammeldags, og har etterlyst en sportsdirektør. Mange har også kritisert spillerkjøpene de siste sesongene.

- Jeg vet at det har vært mye kritikk. Jeg vet ikke om alle kritikerne egentlig vet hva som skjer. Vi har speiderne som ransaker planeten for gode spillere. Vi kommer til å signere spillere som vi mener passer inn – personlighetsmessig, prismessig og kvalitetsmessig. Kan du vare lenge i denne klubben? Jeg er sikker på at vi gjør det vi kan for å finne dem, sa Solskjær til pressen.

Han lover at det vil dukke opp nye ansikter på Old Trafford i sommer.

- Selvfølgelig blir det signeringer i sommer. Men vi må også sette oss ned med spillere. De må vite hva som skal til og gjøre jobben inn mot sesongoppkjøringen også. Det blir fint å se hvem som kommer tilbake (til sesongoppkjøringen) klare, sa nordmannen på fredagens pressekonferanse.