Advarer stjernene

Klippekortene er inndratt - det betyr ingen ting om du heter Carew, Flo, Solskjær eller Iversen. Proffspill i utlandet er ikke lenger ensbetydende med landslagsplass.

HONGKONG (Dagbladet): - Det kan godt være at vi får et landslag med overvekt av tippeligaspillere, sier Åge Hareide til Dagbladet. - Så lenge proffantallet går ned i utlandet må vi se enda grundigere på de som er hjemme. Men ikke bare det - det er ingen automatikk i at folk som John Carew, Tore André Flo, Ole Gunnar Solskjær og Steffen Iversen skal spille fra start for Norge.

- Det er spillernes prestasjoner og form som til enhver tid vil ligge til grunn for laguttakene.

Fetter Flo på topp

Håvard Flo skjøt en ball i stanga og scoret to ganger mot Sverige. Derfor spiller han mot Honduras i morgen.

- Håvard spiller fra start for Norge så lenge han er god og scorer mål, sier Åge Hareide. - Det er ingen automatikk i at han skal miste plassen når proffene kommer med mot Nord-Irland i februar. Og slik jeg ser det må jo det være en inspirasjon for de som virkelig ønsker å yte noe for Norge.

- Real konkurranse har aldri gjort et fotballag dårligere.

- Veldig hyggelig å høre, sier Håvard Flo til Dagbladet. - Og jeg tror også Åge Hareide har ryggrad til å ta ut de 11 han til enhver tid mener er best - uavhengig av hva de heter og hvor de tjener pengene sine. For sånn har det ikke vært - men sånn bør det være.

- Prestasjonene bør telle mer enn navn.

Teller ikke feil

Videoanalysen fra 3- 0-seieren mot Sverige forteller Åge Hareide at landslaget er på vei i den retningen han ønsker. Videoanalysen forteller også om mye slurv og mangler. Men i januar er det ikke feilene som betyr noe - det er viljen til å spille positiv fotball som betyr noe.

Og derfor er det ingen som får kjeft.

- Vi kan tillate oss å risikere mye i en øvingsprosess mot mindre gode lag, sier Hareide. - Mot bedre lag, og når vi kommer til VM-kvaliken, vil vi selvfølgelig justere på det. For sjøl om vi skal være offensive i spill og tankegang skal vi ikke være naive og dumme.

FORNØYD DUO: Landslagssjef Åge Hareide setter pris på at Håvard Flo scorer mål. - Jeg tror Åge Hareide har ryggrad til å ta ut de 11 han til enhver tid mener er best, sier Flo.