NI KAMPER UTEN TAP: Ole Gunnar Solskjær har fått en forrykende start i Manchester United. Foto: NTB scanpix
NI KAMPER UTEN TAP: Ole Gunnar Solskjær har fått en forrykende start i Manchester United. Foto: NTB scanpixVis mer

Advarer United: - Altfor tidlig

Paul Ince sier storklubben ikke kan bomme på manager igjen. - For tidlig å konkludere med Solskjær, erklærer han.

Den tidligere storspilleren Paul Ince (51) stempler Manchester Uniteds treneransettelser de siste åra som «flaut». Ince mener klubben ikke har råd til å bomme igjen, og ber omgivelsene besinne seg med tanke på Ole Gunnar Solskjær (45).

– Klubben må være forsiktig. Uansett hvem som overtar jobben på permanent basis, må det være riktig mann, sier Ince til nettstedet til bettingselskapet Paddypower.

– Det er flaut. United har vært gjennom David Moyes, Louis van Gaal – og fansen var overbevist om at José Mourinho var riktig mann. Men det er ganske åpenbart at det var han ikke.

FOTBALLEKSPERT: Paul Ince. Foto: NTB scanpix
FOTBALLEKSPERT: Paul Ince. Foto: NTB scanpix Vis mer

Uttalelsene blir sitert i flere engelske aviser, blant annet Express.

– Jeg sier ikke at han ikke har gjort en god jobb. Han har vært fantastisk. Men dette trenger ikke å bety at han er klar for jobben ennå, påpeker Ince.

Skrekkelig

Etter ni kamper som midlertidig United-manager er fasiten åtte seirer og én uavgjort. Hadde dette skjedd med en langt mer merittert manager enn Solskjær, ville omgivelsene trolig vært enda mer overbevist.

Men CV-en taler ikke til nordmannens fordel. Det han gjorde i Cardiff i 2014 blir omtalt som «skrekkelig» i England. I forbindelse med 2-2-kampen mot Burnley tirsdag fikk enkelte flashback til den tida. Det går på Solskjærs rotering av spillere. Både mot Burnley og i FA-cupkampen mot Arsenal gjorde han fem bytter.

Ince – som selv har ei fortid i United og giganter som Liverpool og Inter – sier:

– Jeg skjønner ikke hvorfor han bytter på laget. Du trenger stabilitet. Når de for tida spiller så bra, forstår jeg ikke behovet for å rote med lagoppstillingen. Avgjørelsen han gjorde da han startet med Andreas Pereira var bisarr. Og det endte med et baklengsmål.

Får støtte

Solskjær har foreløpig de engelske avisene på sin side. Det er lite kritikk å spore, selv etter 2–2 hjemme mot antatt svakere Burnley. Etter kampen var omkvedet at dette minnet om tida under Sir Alex Ferguson. Fra det 87. minutt snudde laget 0–2 til 2–2.

«THE GOOD OLE DAYS», skrev storavisa The Sun, som et ordspill på «THE GOOD OLD DAYS» under Sir Alex Ferguson. Den gang ble scoringer på overtid omtalt som «Fergie time». Denne gang brukte avisene «Ole time».

– Solskjær la inn nok en søknad for å få jobben permanent, lød omkvedet flere steder.

Men Ince advarer:

– Ole Gunnar Solskjær sa nylig at han var spent på reaksjonen til spillerne hvis United kom under med et mål. Jeg er ikke sikker på at en del av planen var å komme under med to mål mot Burnley. Men det var et glimrende tegn at spillerne var fast bestemt på å få med seg et poeng. Det viste en endring sammenliknet med hvordan det var under Mourinho.

Til Dagbladet sier Vålerenga-trener Ronny Deila at det er utrolig hva du kan gjøre med «et smil og en positiv kommentar».

– Hvis alt er ræva og kjedelig, mister du all energi. Pedagogikk og psykologi er ekstremt viktig i fotball. Ole Gunnar har gjort alt riktig etter at han kom til United, slik jeg ser det.

– For tidlig

Ince sier:

– Det er altfor tidlig å gi Solskjær en klubb på denne størrelsen. Ikke av manglende respekt for ham: Men vi snakker om noen som har trent Molde. Hvis ting butter imot: Har han egenskapene til å snu det? Har han erfaringen og CV-en som skal til for å håndtere en spiller som Paul Pogba?

Ince legger ikke skjul på at han er en beundrer av Tottenham-manager Mauricio Pochettino. Som han sier: Han har gjort mer i Tottenham enn det managere har gjort med triple budsjetter i andre klubber.

Neste United-kamp er borte mot Leicester søndag. Da får Solskjær en ny sjanse til å vise at han er riktig mann for klubben.

United ligger på sjetteplass i Premier League. Opp til Arsenal på fjerdeplass – som gir spill i Champions League – er det to poeng.