Advares etter bilder

Erling Braut Haalands lagkamerat, Jack Grealish (26), ble fotografert på Ibiza og i Las Vegas i sommer. Han sier det er en del av å være i en stor og kjent klubb. - Erling må regne med det samme, advarer han.

NY HVERDAG: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
NY HVERDAG: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - Club America 2-1

Erling Braut Haaland (22) har løftet seg til et nytt nivå med overgangen fra Bundesliga til Premier League.

På den ene sida får du penger og berømmelse i verdens beste liga. Men prisen du må betale, er et innskrenket privatliv.

I USA: Erling Braut Haaland vinker til fansen i Houston natt til i går. Manchester City vant 2-1 over Club America fra Mexico, men Haaland spilte ikke. Foto: NTB
I USA: Erling Braut Haaland vinker til fansen i Houston natt til i går. Manchester City vant 2-1 over Club America fra Mexico, men Haaland spilte ikke. Foto: NTB Vis mer

Dette kan lagkamerat i Manchester City, Jack Grealish, alt om. I sommer er han blitt fotografert i partysituasjoner på Ibiza og i Las Vegas.

Rett etterpå har bildene havnet på førstesider i England. Grealish har åpenbart ikke vært helt edru på flere av bildene.

Det har vært smykker, sol, basseng, kompiser og damer. Premier League-lønna har fått bein å gå på - for profilen som er tidenes dyreste britiske fotballspiller. Han kostet 1,2 milliarder kroner da han gikk fra Aston Villa til Manchester City i fjor.

GODT I GANG: Jack Grealish var blant Manchester Citys beste spillere mot Club America. Foto: NTB
GODT I GANG: Jack Grealish var blant Manchester Citys beste spillere mot Club America. Foto: NTB Vis mer

Etter 2-1-seieren over Club America i Houston, USA, natt til i går fikk City- og landslagsspilleren spørsmål om hvordan han ser på at feriebilder havner på førstesidene.

Manager Pep Guardiola er kanskje ikke helt fornøyd?

- Jeg hadde det helt klart hyggelig. Jeg dro til Ibiza etter at Manchester City vant serien. Så dro jeg til Las Vegas etter kampene med landslaget. Bortsett fra dette har jeg vært sammen med kjæresten min, forteller Grealish til journalister i Houston.

Manchester Evening News er blant avisene som siterer ham:

- Jeg fikk en del stikk fra lagkamerater fordi jeg postet for mange treningsbilder på Instagram. Jeg er en av dem: Når jeg fester eller gjør noe, så får jeg mer oppmerksomhet enn andre. Jeg har sett mange mennesker på Ibiza og i Las Vegas som ikke har fått i nærheten av den oppmerksomheten som jeg fikk.

Grealish fortsetter:

- Folk vil ikke se at du trener etter sesongen. De vil ha alt det andre, det kontroversielle. Jeg prøver å bli vant til det. Det var vanskeligere tidligere i karrieren, men jeg er blitt vant til det.

Han påpeker at når du går til en av de største og beste klubbene i England, så velger du alt annet enn anonymitet.

- Jeg har måttet forholde meg til det. Jeg antar at andre må gjøre det samme - Erling og Kalvin, sier Grealish og sikter til nysigneringene Haaland og Phillips.

- Det er en del av å spille for en stor klubb, påpeker han.

KORT OG GREIT: Dette klippet viser Haalands velkomsttale til sitt nye lag, Manchester City. Video: Jack Grealish via Instagram Vis mer

Haaland har allerede fått føle en litt mer nærgående presse i England enn i Tyskland, der han spilte for Borussia Dortmund.

Dagbladet var til stede da han ble presentert for fansen på Etihad Stadium 10. juli.

I kulissene var pappa Alfie Haaland og familievennen Ivar Eggja. Sistnevnte er en tilrettelegger, slik at Erling skal kunne fokusere på fotballen. I dagene etter presentasjonen ble de fotografert av en privatperson da de handlet i en butikk.

Bildet havnet på sosiale medier og i The Sun. Avisa gikk gjennom det Haaland hadde handlet - alt fra ketchup til vannkoker til glass - og kalte det for «studentshopping».

- Wow, neste gang vil dere kanskje se oss på en bensinstasjon. Diesel, bensin … 95, 98? skrev pappa Alfie på Twitter.

Om virkeligheten sier Grealish:

- Du må bare smile, må du ikke?

GODT HUMØR: Kevin De Bruyne (til høyre) scoret to mål i den første kampen i sesongoppkjøringen. Her gratuleres han av Jack Grealish. Foto: NTB
GODT HUMØR: Kevin De Bruyne (til høyre) scoret to mål i den første kampen i sesongoppkjøringen. Her gratuleres han av Jack Grealish. Foto: NTB Vis mer

Og det kan umulig ha gått over styr i sommer.

Da Manchester City vant 2-1 over Club America, var Grealish blant de beste spillerne på banen.

Natt til søndag kan Haaland få debuten sin. Da venter Bayern München på USA-turen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer