Advares etter marerittstarten

For noen dager siden ble det klart at Martin Ødegaard mister flere kamper enn først antatt. Nå må han se Real Madrid reise seg fra sidelinjen.

SKADD: Martin Ødegaard får ikke sin El Clásico-debut på lørdag på grunn av en skade i leggen. REUTERS / Vincent West / NTB
SKADD: Martin Ødegaard får ikke sin El Clásico-debut på lørdag på grunn av en skade i leggen. REUTERS / Vincent West / NTB Vis mer
Publisert

Real Madrid møter denne helga Barcelona i El Clásico. Men Martin Ødegaards klubb har ikke fått den beste inngangen til storkampen.

For det er et skadeskutt Real Madrid som skal dra til Camp Nou.

Nevnte Martin Ødegaard ser ut til å være ute i over en måned, meldte Marca for noen dager siden. Nordmannen sliter med en skade i leggmuskelen som ble påvist etter landslagspausen.

Det er med andre ord ingen drømmestart for Ødegaard på Real Madrids førstelag.

- Starten hans er ganske tøff. Det er primært tre ting man vil unngå når man er ny i et lag: Å ikke prestere godt nok, bli vraket og bli skadet. Så det har ikke vært så god flyt, sier Viasports La Liga-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

- Vanskeligste man kan gjøre

Samtidig påpeker han at det finnes lyspunkter i Ødegaards tunge sesongstart også, sett med norske øyne. Fordi resten av hans lag har også slitt voldsomt - spesielt offensivt.

Det har blitt seks scoringer på deres fem første ligakamper, noe som ikke er spesielt høyt når vi snakker om en klubb som Real Madrid.

Samtidig advares Ødegaard om at ting kan bli tøffere dersom laget blir bedre.

- Han har ikke kommet lenger ut av troppen, slik ståa er nå. Men det er alltid en risiko for at laget kommer inn i en flytsone, at startelleveren blir mer satt og at han ikke får like mange muligheter til å spille seg inn, sier Veland.

Det har blitt to kamper fra start av for Ødegaard. De gikk ikke så bra, og han gikk av banen uten å ha preget kampene noe særlig.

Marca skriver at Real Madrid fortsatt venter på at nordmannens utvikling skal ta av, og at tanken er at han skal avlaste midtbanestjerna Luka Modric. Sånn har det likevel ikke blitt så langt.

Samtidig påpeker Veland at Ødegaard fortsatt er bare 21 år gammel.

- Han har framtida foran seg. Så i hans tilfelle gir det ingen store varsellamper. Det han gjør nå (å spille for Real Madrid), er noe av det vanskeligste man kan gjøre som fotballspiller. Men starten hans kunne definitivt ha vært bedre, mener La Liga-eksperten.

- Kan bli verdifull

Men som Veland nevner, så har ikke Real Madrids sesongstart vært god.

De står med to tap på rad mot henholdsvis Cádiz og Sjakhtar Donetsk, i tillegg til at de sesongåpnet med 0-0 mot Real Sociedad. Når hvittrøyene sliter såpass med å skape sjanser, tror Veland at Ødegaard kan bli verdifull for dem.

- Hvis han er den beste utgaven av seg selv, så kan han bli verdifull. Det er lenge siden Real Madrid har briljert som vi er vant med, og forrige sesongs seriegull var mye på grunn av defensiv solidaritet, med Sergio Ramos som scoret på dødballer, i tillegg til at Karim Benzema var den eneste som var i nærheten av å levere på godt toppnivå av de offensive spillerne, påpeker han.

Årets sesong blir utenom det vanlige. Fotballen må også ta hensyn til coronapandemien, og derfor kom ikke denne sesongen i gang før i september. Det kan derfor se ut til at kampene kommer enda tettere enn vanlig.

- Fotballen viser stadig nye sider, og mange resultater er veldig rare. Den trenden kan se ut til å fortsette så lenge vi har corona, blant annet fordi hjemmefordelen er visket ut. Den perioden Ødegaard er i nå, er spesiell, sier Veland.

Det er ikke bare Ødegaard som sliter med skade. Høyrebackene Álvaro Odriozola og Dani Carvajal, samt milliardsigneringen Eden Hazard, må stå over El Clásico.

I tillegg har Sergio Ramos nylig fått seg en smell, og måtte stå over i forrige kamp mot Shakhtar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer