Advares mot båtdilla

- Nå skal jeg ikke på ski på ei stund, sier Lasse Kjus og gliser bredt like etter dåpen av tremillionersseileren «Marjalisa» med ei flaske Möet & Chandon før start på Færderseilasen i går.

Men landslagssjef Atle Skårdal advarer Kjus mot å la sjølivet gå utover treninga før OL-sesongen.

Bare for å ha sagt det straks: Kjuser'ns regattabåt på 40 fot er ikke oppkalt etter Marja-Liisa Kirvesniemi - tidligere finsk langrennsstjerne og kona til dopingjukser Harri Kirvesniemi.

- Navnevalget gjelder noe personlig, sier Kjus, uten å utdype.

Alpinisten var sjøulk god som noen i mylderet av seilefrelste på Aker Brygge i går.

Han kom rett fra avslutningen på alpinguttas barmarkssamling denne uka. Resten av sommeren må han ta ansvaret for den fysiske treninga sjøl mellom de tre kveldsøktene på sjøen hver uke i forberedelsene til EM i svenske Marstrander 10.- 17. juli.

- Faremoment

Landslagssjef Atle Skårdal synes det bare er positivt at Lasse Kjus dyrker sommerhobbyen sin lidenskapelig. Forutsatt at førsteprioriteten fortsatt er skirelatert.

- Jeg er positiv - i utgangspunktet, sier Skårdal til Dagbladet.

- Det gjelder å sette grenser slik at han setter av nok tid til å forberede seg til vinteren. Det er fortsatt det viktigste - forhåpentligvis.

- Tviler du på det?

- Nei, men det er et faremoment. Dette er noe nytt. Lasse er ivrig. Derfor er det viktig å være pliktoppfyllende.

Får trenerbesøk

Hittil i sesongforberedelsene har Kjus ifølge Skårdal vært blant de landslagsalpinistene som har jobbet hardest. Etter innspill fra alpinistene sjøl, har Skårdal satt opp ei besøksliste der alpinistene oppsøkes på hjemstedet av barmarkstrenerne med jevne mellomrom utover sommeren.

- Trenerne sendes rundt til utøverne. Lasse Kjus får besøk på hytta i Sverige. Kjetil Aamodt i Monaco. Bjarne Solbakken på Stranda, og så videre, sier Skårdal.

BLIR ADVART: - Prioritér treninga, advarer alpintrener Atle Skårdal Lasse Kjus, som nå debuterer i Færderseilasen.