Advares mot feig kjøring

Landslagssjef Marius Arnesen frykter at Aksel Lund Svindal som verdenscupleder slutter å risikere det han må for å komme på pallen i enkeltrenn.

VAL GARDENA (Dagbladet): Aksel Lund Svindal trosset brystsmertene etter fallet på utfortrening onsdag, og kjørte ned til femteplass i gårsdagens super-G-renn. Bode Miller ble nummer åtte og med sine 412 smatt Lund Svindal to poeng foran Miller på sammenlagtlista. Ei liste Marius Arnesen verken vil se eller høre om.

-  Bare glem den lista. Det blir dumt å fokusere på at Aksel leder v-cupen sammenlagt. Da kan han lett bli forsiktig istedenfor å kjøre for topp-plasseringer hele tida, sier Arnesen til Dagbladet.

Han viser til Kjetil Aamodt som i mange år har kjempet helt i toppen i verdenscupen, men litt for ofte har endt opp med hederlige plasseringer.

-  Du må gi gass hele tida. Har du sammenlagtlista i bakhodet og vet at det kanskje holder å bli nummer fem-seks for å beholde ledelsen, så holder du igjen bitte lite grann hele veien, sier Arnesen.

Super-G cupen viktigst

Med 412 v-cuppoeng har Lund Svindal bare etter 12 renn tatt flere poeng enn han gjorde til sammen både i fjor (370) og i forfjor (396). Men han er enig med sjefen, og prøve å glemme slikt.

-  Man lever for øyeblikkene: Det er mye kulere å gjøre en bra prestasjon på én spesiell dag enn å gå rundt og tenke på hvordan sammenlagtlista skal se ut om tre måneder.

-  Likevel lett å sniktitte litt på lista?

b> MÅ IKKE TA AV:  Verdenscupleder Aksel Lund Svindal svevde inn til en OK 5. plass i Super G-en i går. I dag kjøres utfor i Val Gardena. Foto: Stefano Rellandini/AP/Scanpix
b> MÅ IKKE TA AV: Verdenscupleder Aksel Lund Svindal svevde inn til en OK 5. plass i Super G-en i går. I dag kjøres utfor i Val Gardena. Foto: Stefano Rellandini/AP/Scanpix Vis mer

-  Nei, ikke nå foreløpig, men ser det slik ut når vi nærmer oss slutten på sesongen, så blir det nok lettere. Nå er det mer super-G cupen jeg tenker på.

-  Hva setter du høyest?

-  Det er klart at sammenlagtseieren i v-cupen henger høyest, men jeg vil heller vinne super-G cupen og bli sånn halvveis oppi der i v-cupen sammenlagt.

Arnesen sier det slik:

-  Det gjelder å gå for pallplasseringer, så får vi se når det er to-tre renn igjen. Men det er mye gjevere for Aksel å vinne super-G cupen enn å bli topp-tre i totalcupen.

Lund Svindal leder super-G cupen 11 poeng foran Eric Guay. Bare løpene i Kitzbühel og Åre gjenstår.

Ser fallet på video

I går kjørte Lund Svindal bra på toppen, men gjorde et par feil i midtpartiet som sendte ham nedover på lista.

-  Aksel må fortsatt jobbe med utfor, og tørre å gå for det enda mer. Han har kommet til mål noen renn nå og sagt at han ikke risikerte alt som skal til for å ta topp-plasseringer, sier Arnesen.

Sist Aksel kjørte utfor, var på treninga tirsdag. Da endte han på ryggen etter et ukontrollert svev på 50 meter over Kamelpuklene. I går jaktet han på videoopptak av fallet. Trenere fra USA og Canada festet luftseilasen på tape.

-  Det er mange som har fallet mitt på video, og jeg vil gjerne se det. Ikke noe problem, det.

Marius Arnesen vil ikke se det.

-  Jeg har ikke noen interesse av å se det, og det er viktig at den tapen der ikke går igjen, igjen og igjen.

DEN GAMLE OG DEN UNGE: Kjetil Aamodt og Aksel Lund Svindal sjekker resultattavla. - Nå er det mer Super-G-cupen jeg tenker på, sier verdenscuplederen.