Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Advares mot profflivet

CANBERRA (Dagbladet): Norge- Kina 2- 1. Benkesliter Margunn Haugenes' (30) scoring holder liv i gulldrømmen. Men beslutningen om å bli Fulham-proff etter OL setter heltens landslagsplass i fare. - Nivået i England er for dårlig. Det er jeg veldig klar på, sier Per-Mathias Høgmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et par timer etter skruskuddet rett i krysset til 2-1 hadde Margunn Haugenes både spist og fått igjen hvilepulsen.

- Jeg sitter her på hotellrommet med en god følelse. Det er litt uvirkelig enda. Men helt fantastisk, sier hun til Dagbladet.

- Før i dag drømte jeg om å komme innpå og score. Det er rett og slett helt sinnssykt.

Haugenes bør ta vare på øyeblikket. Det er slett ikke sikkert hun spiller mer i OL. Før den herlige halvtimen mot Kina, var hun den eneste av utespillerne i OL-troppen uten spilletid. Snart kan det være finito i rødt, hvitt og blått for godt for den gjennombruddshissige midtbanespilleren, som vokste opp «på en fjellgård» i Eikefjord utenfor Florø. Hun, ektemann Gaute og datteren Camilla (16 måneder) flytter fra Bergen til proffliv i Fulham. Gaute blir trener.

- Proffligaen er et pluss for kvinnefotballen. Det blir attraktivt å holde på lenger. Men i England er nivået ikke godt nok for en god norsk landslagsspiller. Det mener jeg, sier Per-Mathias Høgmo.

- Ingen krise

- Det er ingen krise for meg om jeg ikke spiller for landslaget, sier jenta som debuterte for Norge med Even Pellerud som sjef 20 år gammel 21. mars 1990.

Det er rekord i OL-troppen - fire måneder før et halvt år eldre Hege Riise.

Ville til Sydney

Fotball har vært strabasiøst siden starten. Hjemme i Eikefjord utenfor Florø tok hun de første sparkene da hun var 12-13 år.

- Vi spilte nede i bygda. Jeg var igjen etter skolen, spilte fotball og tok buss opp i lia. Så var det to kilometer å gå på fjellstien hjem.

I går fikk hun en belønning for iherdigheten hun aldri glemmer. Mottaket, vendinga opp i feltet, oversikten og det velplasserte skuddet 13 minutter før slutt betydde 2-1 og semifinalebillett. De norske jentene slipper å reise skamfulle hjem.

- Jeg hadde så vanvittig lyst til å komme til Sydney. Jeg tenkte: Du kan ikke delta i Sydney-OL uten å komme til Sydney. Det tror jeg alle på laget hadde lyst til.

Hittil i OL har fotballjentene oppholdt seg i Brisbane, Melbourne og Canberra. I dag tar de bussen tre timer til Sydney.

Der blir det trening. Hvor Margunn Haugenes garantert er blant de sprekeste. Etter fødselen i fjor fikk hun et fysisk løft.

Bra å bli mor

- Fem måneder etter fødselen hadde jeg en O2-test. Da hadde jeg 60 i oksygenopptak. Det er bra til fotball å være. På den siste testen før fødselen lå jeg under dette. Margunn Haugenes anbefaler det å få barn for flere fotballjenter.

- Jeg tror man vokser psykisk på å bli mor. Man får et annet perspektiv, sier hun.

BENKESLITER : Margunn Haugenes stratet på benken, kom inn, scoret og berget OL for fotballjentene.