Advares mot RBK

BODØ (Dagbladet): Bengt Sæternes (27) har bare ett ankepunkt mot å spille i RBK. - Det har skjedd en del ganger at folk her i Bodø har stoppet meg på gata og sagt at jeg aldri må reise til RBK. Og jeg skjønner dem godt, sier Sæternes.

I Bodø er man nemlig grundig lei av at Rosenborg stikker av med gode Glimt-spillere. Forholdet mellom lederne i RBK og Glimt har i perioder vært anstrengt, derfor er det ingen hemmelighet at Glimt heller selger Sæternes til utlandet enn å slippe ham til storebror i sør.

- For supporternes del skjønner jeg at de blir lei seg hvis jeg går til RBK, men til sjuende og sist er det hensynet til min egen karriere som blir viktigst, sier Sæternes.

- Men kommentarene du får, er noe du har vurdert i sammenhengen?

- Ja, det er det. Men de er ikke avgjørende.

Helst utlandet

Ørjan Berg er den foreløpig siste som har gått fra Glimt til RBK. En overgang som skapte bitter strid mellom de to nordligste klubbene i eliteserien. I år har Glimt fått ny toppledelse. Det ser ut til å ha bøtet litt på forholdet klubbene imellom. I dag reiser Glimt-formann Bjørn Tore Hansen for å forhandle med Rune Bratseth i Trondheim.

- Jeg har aldri hørt det direkte fra ledelsen i Glimt at de ikke vil selge meg til Rosenborg. Uansett er det jeg som bestemmer hva som skjer. Hvis jeg vil til RBK, så går jeg dit. Men jeg har aldri lagt skjul på at jeg helst ønsker meg til utlandet, sier Sæternes.

Viktig mann

Rosenborg-direktør Rune Bratseth har ikke merket noe til at Glimt har vært skeptiske til å selge Sæternes.

- Nei, jeg har overhodet ikke fått en slik følelse. Heller tvert imot i de samtalene vi har hatt med Glimts formann, sier Bratseth, som virkelig mener alvor med sitt timillionersbud.

- Ja, det er ikke tilfeldig at vi har økt budet. Det er veldig viktig for Rosenborg at Sæternes blir Rosenborg-spiller nå. Vi trenger ham virkelig. Og jeg kan love Bengt at hvis han kommer til oss, så kommer han til en klubb som virkelig tror på ham og vil satse på ham.

Bratseths ord er søt musikk for Sæternes.

- Klart. Det betyr mye at han sier det.

<B>FORTSATT I GULT: I går trente Bengt Sæternes igjen med lagkameratene på Glimts treningsfelt.