Hockeypresident, stortingrepresentant, medlem av kulturkomiteen og innstilt til Idrettsforbundet

Advares mot rolleblanding

Norges Ishockeyforbund fikk mest i krisepakka. Ishockeypresident Tage Pettersen er samtidig stortingsrepresentant for Høyre, medlem av kulturkomiteen og innstilles nå også til Norges idrettsforbund. Professor i idrettsetikk Sigmund Loland advarer.

ADVARES MOT DOBBELTROLLE: Ishockeypresident og stortingsrepresentant Tage Pettersen.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
ADVARES MOT DOBBELTROLLE: Ishockeypresident og stortingsrepresentant Tage Pettersen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen fikk mer støttemidler i krisepakka enn Norges Ishockeyforbund, som får tildelt 24,4 millioner kroner av Lotteritilsynet. Det avlyste NM-sluttspillet er hovedårsaken til det.

Ishockeypresident Tage Pettersen er samtidig stortingsrepresentant for Høyre, sitter i familie- og kulturkomiteen og er Høyres idrettspolitiske talsmann. Etter det Dagbladet erfarer, er han også - av særforbundene - innstilt til å være medlem av valgkomiteen i Norges idrettsforbund.

Professor i idrettsetikk Sigmund Loland advarer ishockeypresident og stortingsrepresentant Pettersen mot denne krevende sammensetningen av ulike verv.

- Her skal man trå varsomt. Jeg går ut ifra at en profesjonell politiker og leder som Pettersen håndterer dette riktig. Forvaltningen har formelle habilitetsregler, og enkeltpersoner skal også selv vurdere sin habilitet. Alt som kan svekke tilliten til avgjørelsene, er uheldig. Situasjonen krever full åpenhet og godt skjønn fra Pettersens side, sier Loland til Dagbladet.

Komitésekretær Ingrid Sand tydeliggjør at Pettersen har opplyst om sine roller og anser ikke det som problematisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer