Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt

Advares: - Vil få sjokk

Knallhard dom. - Det er en skam, sier supporter til Dagbladet.

STEMNING: Zoran Puvatcha (i bar overkropp med ryggen til) midt blant Dinamo Zagrebs syngende supportere. Foto: Privat
STEMNING: Zoran Puvatcha (i bar overkropp med ryggen til) midt blant Dinamo Zagrebs syngende supportere. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Onsdag 21.00: Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt

ZAGREB (Dagbladet): Mandag ankom Bodø/Glimt-spillerne Zagreb. Onsdag venter en avgjørende play off-kamp mot det kroatiske storlaget. På sagnomsuste Maksimir Stadion, med 25 000 av Dinamo Zagrebs beryktede supportere på tribunen.

Kjetil Knutsen fortalte forrige uke at han selv var på stadion på jobb for Brann i 2008.

- Heldigvis satt jeg på VIP-tribunen. Det var jeg glad for da jeg så den blå horden. Det var crazy, sa Knutsen.

- Glimt er kjørt

- Jeg tror Glimt er kjørt. Det er ikke ofte Dinamo Zagreb eller Kroatias landslag ikke vinner på den banen, sier kroatiske Zoran Puvatcha til Dagbladet.

Han bor nå i Fredrikstad, men vokste opp i Zagreb og på tribunen på Maksimir Stadion.

BERYKTEDE: Dinamo Zagrebs supportergruppe Bad Blue Boys under første kvalifiseringsrunde til Champions League mot nordmakedonske FC Schkupi. Foto: NTB
BERYKTEDE: Dinamo Zagrebs supportergruppe Bad Blue Boys under første kvalifiseringsrunde til Champions League mot nordmakedonske FC Schkupi. Foto: NTB Vis mer

Selv etter flyttingen har han fortsatt å følge laget med klubbens fryktede og høylytte supportere.

- Det er skikkelig trykk, påpeker han.

De siste årene før corona fulgte han laget spesielt i bortekamper i Europa, noe han håper å gjøre i Champions League denne høsten.

PÅ KAMP: Zoran Puvatcha på bortekamp i Champions League med Dinamo Zagreb. Foto: Privat
PÅ KAMP: Zoran Puvatcha på bortekamp i Champions League med Dinamo Zagreb. Foto: Privat Vis mer

Sjokkadvarsel

Det har på forhånd vært snakket mye om stemningen på den kroatiske nasjonalarenaen, og at det kan skremme Glimt-spillerne. Puvatcha mener at nordlendingene bør være godt rustet etter å ha spilt borte mot klubber som Celtic og Roma.

- Det er tøft, men Glimt-spillerne bør klare å luke det bort.

VIKTIG: Dette blir viktig for Bodø/Glimt i returoppgjøret mot Dinamo Zagreb, ifølge Mini Jakobsen. Video: Dagbladet TV. Programleder: Jostein Sletten. Vis mer

- Men Bodø/Glimt-spillerne kommer til å få seg et sjokk når de ser stadion, det er en ruin. Det er en skam for kroatisk fotball at den ikke har blitt revet ned og bygd noe nytt, påpeker Puvatcha.

Dagbladet ankom stadion tirsdag for Bodø/Glimts pressekonferanse, og Puvatchas beskrivelse av en slitt, gammeldags stadion ble bekreftet.

Rasfare

De siste åra har kapasiteten gått ned fra 35 000 til 10 000. Den største tribunen, den østre, har vært stengt etter et jordskjelv. Klubben får ikke lov til å fylle den opp på grunn av rasfare.

Tidligere fotballagent Kevin Ingebrigtsen, bror av Kåre Ingebrigtsen, har sett mye fotball på Balkan i sitt agentarbeid. Han mener Glimt kan dra fordel av omstendighetene om de tør å være offensive og greier å true Dinamo Zagreb.

Det ble bråk etter kampen mellom Bodø/Glimt og Roma på Aspmyra stadion forrige uke. Et kamera fanget hendelsen. Vis mer

For ifølge Ingebrigtsen forventer ikke supporterne bare at Dinamo Zagreb skal vinne, men også at de skal være underholdende.

- Det er en annerledes fotballkultur i Kroatia, det betyr alt. Supporterne er intense, men det kan slå begge veier. Fordi supporterne er kravstore. De kan komme med voldsom støtte, men også bli utålmodige, og det kan slå uheldig ut for Dinamo Zagreb. Slik er det for mange Balkan-lag. De er emosjonelle, på godt og vondt, forklarer Ingebrigtsen, som nå skriver om fotball for Betsson.

Håper på piping

Dagbladet spurte tirsdag Glimt-trener Knutsen om han har tenkt tanken at hjemmesupporterne kan bli en fordel for gultrøyene.

- Klarer vi å håndtere kampen taktisk, og samtidig være Glimt, tror jeg publikum kan pipe, det er det vi må håpe på, svarte Knutsen på pressekonferansen i Zagreb tirsdag.

Advares: - Vil få sjokk

Ved siden av ham satt midtstopper Marius Høibråten.

- Hvordan er det som spiller å gå inn i disse kampene?

- For min egen del synes jeg det er ekstremt gøy. Det er slike kamper man gleder seg til, og noe jeg ser fram til, svarte Høibråten.

KOKER OVER: Det gikk en kule varmt under helgas oppgjør mellom Bodø/Glimt og Viking. Video: Fotball Media. Vis mer

Ingebrigtsen holder likevel kroatene som favoritter etter at Glimt vant 1-0 på Aspmyra.

- Dinamo Zagreb er markant bedre på hjemmebane, men Glimt har lært masse det siste året og er godt forberedt. Skal de greie dette må de være offensive og spille sitt eget spill, det nytter ikke legge seg ned mot et så ballskikkelig lag som Dinamo Zagreb.

Nettopp dette svarte Kjetil Knutsen på tirsdag.

- Vi må tørre å være oss selv, men ha en smartness i tilnærmingen. Vi møter et sterkt kontringslag. Vi må være smarte, i forrige kamp løp vi litt for mye etter ball og ble slitne, svarte han om Glimts kampplan onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer