Bodø/Glimt

Advarsel: - Kyniske

- Det er annen kultur enn det vi har, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen.

KLAR BESKJED: Bodø/Glimts trener Kjetil Knutsen. Foto: Geir Olsen / NTB
KLAR BESKJED: Bodø/Glimts trener Kjetil Knutsen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BODØ (Dagbladet): Champions League-logoen er montert på Aspmyra stadion i Bodø. Delegater fra UEFA får de siste offisielle logoene på plass før Bodø Glimts kaptein Ulrik Saltnes følger etter trener Kjetil Knutsen inn til pressekonferansen.

De er potensielt 180 minutter unna spill i Champions League. Det er 15 år siden sist et norsk lag deltok i gruppespillet. Den gang var det Rosenborg.

Etter forrige ukes avansement mot Žalgiris ble Champions League-hymnen spilt i Glimt-garderoben.

- Jeg synes det var pinlig. Men at den skal spilles her nå er surrealistisk, sier Saltnes.

Tirsdag spiller Bodø/Glimt første kamp i play off mot Dinamo Zagreb.

- Det er ikke ofte jeg tar slike ord i min munn, men det er en historisk kamp, åpner Knutsen med.

KOKER OVER: Det gikk en kule varmt under helgas oppgjør mellom Bodø/Glimt og Viking. Video: Fotball Media. Vis mer

- Kyniske

Forrige sesong møtte Bodø/Glimt et Roma-lag som i kvartfinalen av Conference League prøvde å sette gultrøyene ut av spill både på og utenfor banen.

Det endte med at treneren selv ble utestengt fra returoppgjøret, og måtte se det fra tribunen, etter tumulter med Romas keepertrener Nuno Santo.

Dagbladet spør om Knutsen tror Dinamo Zagreb kan være villig til å gjøre noe av det samme i de to avgjørende kampene.

- De er kyniske, de kommet til å spille på resultat tirsdag, svarer han.

- Det er noen ting du må akseptere. Det er ulike kulturer. De kan likne litt. Det er kanskje ikke tilfeldig at laget de møtte i forrige kamp fikk tre røde kort. De har den egenskapen i seg. Jeg mener ikke nødvendigvis det er negativt, forklarer Knutsen.

MØTTE PRESSEN: Ulrik Saltnes og Kjetil Knutsen på pressekonferanse på Aspmyra mandag. Foto: Henrik Myhrvold Simensen / Dagbladet
MØTTE PRESSEN: Ulrik Saltnes og Kjetil Knutsen på pressekonferanse på Aspmyra mandag. Foto: Henrik Myhrvold Simensen / Dagbladet Vis mer

- Ekstremt viktig

- Har erfaringen dere fikk fra slike oppgjør forrige sesong mye å si nå?

- Erfaring i Europa er ekstremt viktig. Vi har møtt det flere ganger, ikke bare Roma. De vil frustrere deg, bruke tid på det de kan. Det er noe som ikke må tappe enkeltspillere og laget for energi, svarer Knutsen til Dagbladet, før han avslutningsvis kikker bort på sin kaptein Ulrik Saltnes ved sin side, og avslutter resonnementet.

- Jeg tror Ulrik og de andre kan mye mer om det som møter de nå, enn hva tilfellet var i 2020.

Enorme meritter

Det kroatiske laget var så seint som i 2019/20. Den gang slo de Rosenborg 3-1 i play off til turneringa.

De har vunnet hjemlig serie fem år på rad, og har fått en pangstart på denne sesongen.

- Det er en klubb med stor erfaring, en stor klubb med flotte resultater i hjemlig liga og i Europa. Det er et erfarent lag med nåværende og tidligere landslagsspillere, beskriver Knutsen.

BASKETAK: Bodø/Glimt uttalte at de opplevde det som feigt av Uefa da de valgte å utestenge Kjetil Knutsen fra torsdagens oppgjør. Vis mer

Han kaller de for bedre offensivt enn defensivt, og mener de har et spill som baserer seg mye på gode individuelle ferdigheter. Han er likevel klar på at Glimt skal spille sitt eget spill på Aspmyra tirsdag.

- Skal vi endre oss for mye i europeiske kamper gir vi oss selv dårlige kort. Men vi er selvsagt ikke naive og ikke tar hensyn til motstanderen. Vi har analysert Dinamo Zagreb. Vi har sett de live, og har sett alle kampene de har spilt. Som de sikkert har gjort med oss, påpeker suksesstreneren.

Kaptein Saltnes legger alt press over på den mer meritterte motstanderen.

- Det er ingen tvil om at vi er «underdogs». Vi er allerede klare for Europa League, et høyere nivå enn vi noensinne har vært på før. Det er veldig lite press, vi har alt å vinne, avslutter Saltnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer