Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Advarsel, Norge! Frankrike er tilbake i storslag: - Det er uhørt

Knuste Hviterussland.

LEKTE SEG: Frankrike var virkelig tilbake i storslag igjen i Polen i dag. Foto: AFP / ATTILA KISBENEDEK / NTB Scanpix
LEKTE SEG: Frankrike var virkelig tilbake i storslag igjen i Polen i dag. Foto: AFP / ATTILA KISBENEDEK / NTB Scanpix Vis mer

• Frankrike - Hviterussland 34-23 (20-5)

(Dagbladet): Frankrike gikk på et overraskende tap mot hjemmenasjonen Polen tidligere i mesterskapet, og det ble stilt spørsmål ved om det franske stjernegalleriet brydde seg nok om å nå langt - med Rio-OL til sommeren i tankene.

I dag fikk vi svaret.

For Norges siste motstander Hviterussland fikk en håndballeksjon av de sjeldne. Etter 26 minutter ledet Frankrike hele 18-4(!), og ser dermed ut til å befeste sin posisjon som et av verdens beste mesterskapslag.

- Nå er spørsmålet reelt, om Hviterussland klarer å score mer enn ti mål i denne kampen, sier TV 3-kommentator Daniel Høglund.

- Uhørt Dette mesterskapet har generelt sett vært svært jevnt, og få lag har vunnet med store sifre. Tankene i dag gikk derfor til kampen mellom Kroatia og Island i Norges innledende gruppe, som til slutt endte med en 37-28-seier.

- Dette er enda større klasseforskjell enn vi så da, sier Høglund.

Lagene gikk til pause på stillingen 20-5 til Frankrike.

- Det er nesten uhørt i EM-sammenheng for håndballherrer, mente Høglund om klasseforskjellen.

I andre omgang satte Frankrike innpå b-rekka fra start, vel vitende om at denne kampen var avgjort for lengst. Det gjenspeilet også resten av kampen.

Tilbake i storslag Mannen som regnes som verdens beste håndballspiller, Nikola Karabatic, sto med beskjedne sju scoringer på tre kamper før dagens kamp. Allerede før hvilen hadde den storvokste spilleren hamret ballen i mål ni ganger - på ni forsøk.

- Jeg ville veldig gjerne spille bra og vinne i dag. Tapet mot Polen var veldig skuffende for oss. Jeg var lei meg. Jeg klarte ikke hjelpe laget mitt mot dem. Jeg er glad nå, sier Karabatic til TV 3.

Norge slo Hviterussland med to mål i skjebnekampen, og skal opp mot Frankrike i siste gruppespillkamp i hovedrunden. Dersom Nikola Karabatic og co. er i like stort slag da, vil det mildt sagt bli tøft for Christian Berges mannskap.

Den kampen kan bli avgjørende for avansement for begge lag. Først skal Frankrike opp mot Kroatia, en kamp de sannsynligvis må vinne for å ta seg til semifinalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media