Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Advarsel til EM-favorittene: Ronaldo og Portugal vant 7-0

Portugal ydmyket Estland i generalprøven.

STORFORM: Cristiano Ronaldo scoret to ganger da Portugal slo Estland 7-0 i EM-generalprøven.  REUTERS/Rafael Marchante
STORFORM: Cristiano Ronaldo scoret to ganger da Portugal slo Estland 7-0 i EM-generalprøven. REUTERS/Rafael Marchante Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Island, Ungarn og Østerrike er herved advart i gruppe F. Det samme er resten av nasjonene som skal kjempe om EM-gull i Frankrike i mesterskapet som starter på fredag.

Portugal viste nemlig superform i landets siste kamp før sommerens fotball-EM. Cristiano Ronaldo var endelig tilbake i det portugiske laget etter å ha vært på ferie etter Champions League-triumfen.

Real Madrid-stjerna scoret to ganger da Estland ble slått hele 7-0 i Lisboa. Kontrastene til Spanias sjokktap i generalprøven mot Georgia kunne knapt vært større.

Fernando Santos' mannskap ydmyket estlenderne fullstendig. Ronaldo åpnet scoringsballet etter 36 minutter, før lagkamerat Ricardo Quaresma doblet tre minutter senere. Like før pause scoret Ronaldo igjen.

Derfra og ut ble Estland plassert i skammekroken. Etter hvilen sørget Danilo, Quaresma, Éder og et selvmål av Vikings Karol Mets for at kampen endte hele 7-0.

Dag og natt Portugal og Spanias generalprøver var som dag og natt. Nabolandenes siste test før EM representerer mesterskapsnasjonenes mest kontrastfulle oppladninger.

Spania har vært verdens beste fotballnasjon de siste årene. Basert på prestasjonene i Champions League er de fortsatt det, all den tid Real Madrid vant den helspanske finalen mot Atlético Madrid. I tillegg vant Sevilla Europa League.

HERJET: Ricardo Quaresma fortsetter å vise storform. Foto: NTB Scanpix
HERJET: Ricardo Quaresma fortsetter å vise storform. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Som regjerende mester før VM i fotball i Brasil i 2014, gikk det imidlertid fullstendig galt. I går fikk de en ny støkk. Spanias generalprøve hjemme mot Georgia endte nemlig i en gedigen og sensasjonell fiasko.

Sjokket Ikke at resultatet har betydning i en privatlandskamp, men å tape 0-1 hjemme mot Georgia i generalprøven og gå inn i mesterskapet med redusert selvtillit, var neppe det spanjolene hadde drømt om. 

Men det skjedde.

Tornike Okriashvili scoret kampens eneste mål da Georgia sto for en av deres største skreller i historien. Å tape hjemme mot nr. 137 med et stjernegalleri som Spanias, er helt utrolig.

I spanske medier slo de rød alarm. I portugiske medier er tonen stikk motsatt. Nå går portugiserne for gull i EM i Frankrike.

- Vi er klare, sier Quaresma til den portugiske avisa Publico.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!