Advarsel til rivaler:
- Dette er bare starten

Liverpool-spillerne mener Champions League-seieren i Madrid bare er begynnelsen på suksessen under Jürgen Klopp.

SJETTE TRIUMF: Liverpool-spillerne skrev ny historie i Madrid. Seieren var klubbens sjette i Champions League. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix
SJETTE TRIUMF: Liverpool-spillerne skrev ny historie i Madrid. Seieren var klubbens sjette i Champions League. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB ScanpixVis mer

Tottenham - Liverpool 0-2

MADRID (Dagbladet): Humøret til Liverpool-spillerne var selvfølgelig på topp da de passerte pressesonen før de gikk om bord i lagbussen. Da hadde de røde allerede feiret triumfen både på gressmatta og i garderoben, mens Tottenham-spillerne for lengst hadde forlatt stadion.

En av de første som dukket opp var keeper Alisson Becker, som gikk rundt med Champions League-pokalen i hendene og smilte fra øre til øre. Brasilianeren leverte flere viktige redninger i sluttminuttene, og fikk æren av å bære trofeet ut i bussen.

Sisteskansen stoppet ikke for en prat med sultne journalister, og det virker heller ikke som superstjerna Mohamed Salah ville gjøre det. Han hastet forbi flere håpefulle skribenter, før han plutselig stoppet opp likevel.

- Det er fantastisk, det føles fantastisk, sier Salah.

- I fjor var vi litt skuffet etter finalen, og nå er vi tilbake med en seier, det er sjette seieren for Liverpool og det er fantastisk, sier egypteren videre.

Han var iskald fra krittmerket, selv om spillerne knapt hadde rørt ballen da dommeren blåste straffespark etter 24 sekunder. Salah har nemlig etter sitt eget syn tatt en viktigere straffe tidligere.

- Jeg forberedte meg på det før kampen. Jeg tok en straffe for å sende Egypt til VM for første gang på 28 år i siste minutt, så det var lettere enn det, så ja, sier Salah med et stort smil.

Bare begynnelsen

Angriperen sier at han hele tiden trodde han ville gjøre noe spesielt i Madrid.

- Ja, selvfølgelig. Jeg mener spillet vårt handler om det mentale, og du må tro på deg selv. Du kan se at spillerne trodde på det. Jeg mener alt skjer av en grunn og det var vår tur til å vinne etter å ha tapt finalen sist, sier Salah.

- Mitt første trofé er Champions League, sier han med latter i stemmen, som om det akkurat var i ferd med å gå opp for ham.

Og skal vi tro Liverpool-spillerne og Jürgen Klopp, er dette bare begynnelsen.

- Det er begynnelsen for oss, det er første turneringen vi vinner, og det var første gang vi kjempet om ligagullet, det er første gang jeg kan si det. Vi kjempet virkelig for Premier League, sesongen før kjempet vi for Champions League, og året før det Europa League. Så dette er første året vi kjempet om Premier League, som vi tapte med ett poeng, sier Salah, som mener Tottenham var fantastiske og fortjente å være i finalen.

- Det er en god erfaring for oss å vinne trofeet nå. Vi lærte mye fra forrige sesong. Vi var mer rolige og tålmodige i dag. Takk skal dere ha, sier Salah, før han plutselig spurtet gjennom resten av pressesonen.

- Fortjente å vinne noe

Virgil van Dijk ble kåret til kampens beste spiller. Han sier det var vanskelig å sove kvelden før kampen, fordi han var så klar for å spille.

- Jeg tror at hvis vi ikke hadde fått noe denne sesongen, ville vi definitivt vært skuffet, på grunn av hvordan vi har spilt gjennom hele sesongen. Vi fortjente noe, men å vinne Champions League, som er den største turneringen i klubbfotballen, er spesielt. Å skrive historie med denne spillegruppen, støtteapparat og fansen, og alle som er involvert i Liverpool har grunn til å være stolte, sier Van Dijk med sin bærende stemme som høres gjennom hele lokalet.

- Det er et samhold for tiden som er spesielt, og jeg har aldri erfart det slik tidligere, men det er veldig spesielt. Vi fortjente å vinne noe denne sesongen, og Champions League er spesielt, sier midtstopperen.

Van Dijk advarer også rivaler om at Liverpool ikke har noen planer om å gi seg nå som Champions League-trofeet er i boks for første gang siden 2005.

- Vi har sagt det de siste ukene og månedene, at dette bare er starten, det er ikke slik at vi skal noen steder. I juli starter vi opp igjen. Alle starter på blanke ark, og vi vil gjøre alt vi kan for å kjempe om ligatittelen og om Champions League og andre cuper. Jeg ønsker å ha slike kvelder oftere, men det er ikke lett. Du må fortsette å ha troen og jobbe hardt, sier Van Dijk.

SE TV: Stemningen var til å ta og føle på da Liverpool vant Champions League, 0-2 over Tottenham. På Youngstorget i Oslo hadde tusenvis av supportere samlet seg for å følge kampen. Programleder: Kristoffer Løkås. Reporter: Øyvind Godø Vis mer

- Starten på noe spesielt

Sadio Mané skaffet straffesparket da han skjøt ballen opp i hånda på Moussa Sissoko. Han forteller at seieren er en av de beste i karrieren hans.

- Ja, selvfølgelig er det en av de beste. Det har vært en lang ventetid, sier Mané.

- Dette er starten på noe spesielt, som alle snakker om. I fjor var vi nære og i år vant vi, så la oss se hva vi kan gjøre i ligaen neste sesong. Vi vet at det ikke vil bli lett, men vi er Liverpool, vi er sterke. Vi har et ungt lag og vi må jobbe hardt for å vinne flere trofeer, sier senegaleseren videre.

Det hviteste gliset i pressesonen sto Roberto Firmino for. De karakteristiske tennene var en sterk kontrast til det lilla håret hans.

- Det er utrolig. Takk for all støtten til fansen. Det har vært en fantastisk sesong, unnskyld for min dårlige engelsk. Jeg er veldig glad for denne seieren, sier Firmino, før han haster videre.

Det ble nok en ekstra feiring på de røde i natt.