Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Advarsel: Tromsø i vårslag

I fjor rullet TIL over alt og alle på våren. Nå er de i gang igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tromsø gjorde en fantastisk kamp hjemme på Alfheim og slo Ham-Kam fullt fortjent 1-0. Det eneste som manglet var skikkelig uttelling.

- Første omgang var fantastisk bra! stråler TIL-trener Otto Ulseth til Dagbladet.no.

Og da tenker han på alt det som gjorde Tromsø til Norges beste fotballag i fjor vår, før det hele falt litt sammen da Morten Gamst Pedersen dro til Blackburn.

- Dette var fullt på høyde med de beste TIL-kampene i min tid i klubben, slår Ulseth fast.

Ham-Kam gikk svært forsiktig ut på banen de vant 3-0 i fjor. Men i år hadde også Tromsø lært, de gjorde færre feil og holdt større fart på ballen. At hjemmelaget kun ble betalt med et dødballmål får stå på uflakskontoen.

Spesielt Ole Martin Årst bør sjekke skolissene eller synet foran neste kamp. Flere enorme sjanser ble spolert, og den største på overtid ble satt i stanga.

- Det går i bølger det der. Du kan si at Årst har mange scoringer til gode, spøker Ulseth.

Og hvis Årst har mange scoringer til gode, er det nok mange tippeligaforsvarere som vrir seg en ekstra gang i søvne de neste ukene. I fjor stoppet han på elleve mål - og han har fortsatt til gode å score i årets Tippeliga.

VÅRJUBEL: Bjørn Johansen (fra venstre), Lars Iver Strand, målscorer Morten Pedersen og Ole Martin Årst jubler over 1-0-scoringen mot Ham-Kam. Foto: Scanpix
VÅRJUBEL: Bjørn Johansen (fra venstre), Lars Iver Strand, målscorer Morten Pedersen og Ole Martin Årst jubler over 1-0-scoringen mot Ham-Kam. Foto: Scanpix Vis mer

Med dagens storspill mot Ham-Kam håper nå Ulseth at laget hans kan bli et like godt hjemmelag som de var i fjor. Da ble det ti seire og tre tap på de 13 hjemmekampene.

- Jeg var usikker på hjemmebanespillet vårt. Nå kommer lag til Alfheim og legger seg bakpå - sånn som Ham-Kam i dag. Men jeg er helt sikker på at vi blir gode på bortebane i år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!