TOK FARVEL MED DRAMMEN:  Ronny Deila.
TOK FARVEL MED DRAMMEN: Ronny Deila.Vis mer

Advarselen til Ronny Deila: - Gjør han det, kommer jeg etter ham

Spekulasjonene i full gang.

DRAMMEN (Dagbladet): David Nielsen (37) fikk en perfekt start som Strømsgodset-trener, i det som ble en emosjonell dag i Drammen i går.

Strømsgodset slo Haugesund 2-1. I pausen ble tidligere trener Ronny Deila (38) takket av, før han setter kursen for Skottland og Celtic i dag.

Spekulasjonene er allerede i gang om Deila kan komme til å ta med seg spillere til Celtic. Keeper Adam Larsen Kwarasey (26) er allerede nevnt i skotske aviser. Og i dag blir Martin Ødegaard (15) omtalt som «wonderkid» etter den matchvinnende scoringen mot Haugesund.

- Hva skjer hvis Deila tar med seg spillere til Celtic?

- Da kommer jeg etter ham, sier David Nielsen til Dagbladet. Dels med humor, men i bånn ligger alvoret.

- Gir seg selv - Jeg kan ikke tenke meg at vi klarer å beholde alle spillerne. Det er en grunn til at vi begynner å bruke de unge spillerne. Jeg kan ikke forestille meg at vi går inn i et overgangsvindu uten å miste noen av våre beste spillere, sier Nielsen.

- Det er mange klubber som er ute etter dem. Det er en profesjonell fotballverden. Det gir seg selv.

Adam Larsen Kwarasey har takket nei til forslag om kontraktsforlengelse med Strømsgodset. Han spiller i VM for Ghana. Gode prestasjoner vil lett bli fanget opp.

Deila vet nøyaktig hva han får - både på og utenfor banen - dersom han finner ut at Celtic trenger en ny keeper. Og Martin Ødegaard?

I 1. omgang mot Haugesund hadde han et raid som fikk publikum til å gispe. På toppen av dette ble 15-åringen matchvinner. Deila vil garantert få spørsmål om Ødegaard når han vender tilbake til Skottland.

Sportssjef Jostein Flo sier at han aldri har sett en mer talentfull 15-åring.

Spesiell dag For den påtroppende Celtic-manageren Ronny Deila ble dagen i går spesiell.

- Hvordan opplevde du hyllesten?

- Den var så flott som jeg håpet den skulle bli. Det var emosjonelt, men samtidig en god følelse. Jeg er takknemlig for alt jeg har opplevd i Drammen. Jeg vil bare ønske lykke til videre, og si at mitt hjerte er med dem hele tida.

- Hva tenker du om spekulasjonene, om spillere inn og ut?

- Det er bare spekulasjoner. Jeg skal først få orden på laget og ting rundt laget. Så får vi ta ting som det kommer.

- Tar du med deg spillere fra Strømsgodset?

- Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Men jeg sier det igjen: Skal du spille i Celtic, må du holde Champions League-nivå, eller ha muligheten til å komme opp på det nivået. Det er utgangspunktet vi har. Så får framtida vise hvem som passer inn i denne beskrivelsen, sier han.

NY SJEF PÅ MARIENLYST:  David Nielsen.
NY SJEF PÅ MARIENLYST: David Nielsen. Vis mer