Advart mot ulovlige støvler

Tre dager før gårsdagens renn i Kitzbühel fikk Lasse Kjus vite at han måtte sjekke om super-G-støvlene hans var lovlige. Han gjorde ingenting og ble disket fra 10. plassen.

Årsaken til diskvalifikasjonen: Støvlene var 1,6 millimeter for høye.

Tiendeplassen i går tangerte Lasses beste plassering i år, tiendeplassen i super-G i Val Gardena.

For første gang etter retur til Atomic-støvler sist uke, kjørte han i går super-G i spesialstøvlene fra i fjor. Men det som var lovlig i fjor, er altså ulovlig i år.

På grensen

Racingsjef Rudi Huber i Atomic forklarer:

- I fjor målte støvlene hans akkurat på grensen, men i fjor målte FIS innerstøvelen og ytterskallet hver for seg, og summerte resultatet. I år måler de begge på en gang, og da ble altså støvelen for høy, sier Huber.

Trolig er årsaken til forskjellen at det kommer luft mellom sålen, innerstøvelen og ytterskallet.

Men dette var Atomic forberedt på.

- For tre dager siden sa vi til Lasse at han måtte sjekke støvlene med FIS. Han lovte å gjøre dette, men har ikke gjort det likevel. Dette er hans ansvar. Synd for Lasse. Han gjorde et godt løp, sier Huber. Lasses skomaker Hubert Immler bekrefter dette:

- Jeg ga beskjed til Lasse om at han måtte sjekke støvelen. Det har han nok glemt.

Det er av hensyn til skaderisiko at støvlehøyden begrenses. Sjøl gjorde Kjus seg i går ettermiddag utilgjengelig for kommentar. Men like etter rennet sa han dette til NTB om disken:

- Det får ikke hjelpe. Gjennomkjøringa var det viktigste.

- Veldig synd

Landslagssjef Atle Skårdal misliker sterkt at løperne hans diskes fra hederlige plasseringer.

- Veldig synd, sier han.

Nå må Kjus bruke de neste treningsdagene til å finne ut hvordan han skal tilpasse støvlene slik at de blir tillatte til VM-løpet kommende søndag.